Prenatal

5 tips voor veilige dutjes met Airgosafe van ABZ

Als papa of mama maak je je natuurlijk al genoeg zorgen om je kleintje. Slaapt je mini wel voldoende of heeft je kindje het niet te warm? Allemaal dingen die door je hoofd spoken. Om de zorgen een klein beetje te verminderen delen we in dit blog enkele tips van Airgosafe voor een veilige en gezonde slaapomgeving voor je kindje.

ABZ

Leg je kleine altijd op zijn rugje neer om te slapen

Het is erg belangrijk om je kleine altijd op zijn of haar ruggetje neer te leggen om te gaan slapen. Zo weet je zeker dat je kindje niet in de problemen komt door bijvoorbeeld warmtestuwing of dat hij zijn hoofdje nog niet zelf kan omdraaien bij een buikligging. Let er ook goed op dat het hoofdje helemaal vrij ligt. De warmte uitgifte van je kindje gaat namelijk grotendeels via het hoofdje. Door deze vrij te houden kan je kleine goed de warmte reguleren.

Houd knuffels op afstand in het bedje

Je kindje zal waarschijnlijk al honderden schattige knuffelbeertjes hebben gehad van alle familie en vrienden. Hierdoor zullen deze knuffeltjes waarschijnlijk overal in jullie huis liggen, maar het is verstandig om deze in het bed van je kindje op afstand te houden. Je kleine is namelijk nog niet zo mobiel en het kan gebeuren dat een knuffel de ademhaling belemmert of ervoor zorgt dat je kindje het veel te warm krijgt.

Maak het bedje goed op

Het is erg belangrijk dat je je kleine op de goede manier instopt. Dat betekent dat de voetjes van je kleintje dichtbij het voeteneinde van het bedje komen en dat je de dekens laat reiken tot de schouders.

Blijf altijd waakzaam

Waarschijnlijk betrap je jezelf er al op dat je regelmatig een blik werpt op de babyfoon of even om het hoekje kijkt op de slaapkamer, maar we zeggen het toch nog even voor de zekerheid; blijf altijd waakzaam als je kleintje slaapt. Kijk af en toe even om het hoekje of je kleine nog goed ligt en of hij nog goed kan ademhalen. Het is daarnaast ook aan te raden om de eerste zes maanden je baby niet in een aparte ruimte te laten slapen. Het is tenslotte ook net zo gezellig als je kleintje bij jullie op de kamer slaapt. Leg je kindje wel in zijn of haar eigen bedje of co-sleeper. Zo kan je kleine niet onder de dekens van het grote bed terecht komen.

Luchtdoorlaatbare matrastopper

Een luchtdoorlaatbare matrastopper zorgt ervoor dat er genoeg luchtcirculatie is wanneer je kleine spontaan op zijn buik rolt. De matrastopper van Airgosafe is recent beoordeeld met een score van 10 op 10 voor luchtdoorlaatbaarheid van de Consumentenbond. Met deze matrastopper hoef je dus niet direct in paniek te raken als je kleintje even kort besloten heeft om op zijn of haar buikje te gaan liggen. Combineer de matrastopper met het Airgosafe hoeslakentje. Zo blijft het ventilerend effect optimaal en weet je zeker dat de luchtcirculatie goed behouden wordt.

Loading

Meer artikelen over kinderkamer

Babykamer inrichten? Dit zijn dé babykamertrends

Het inrichten van de babykamer is een leuke, maar flinke klus en kan je aardig wat dillema’s opleveren. Welke kleuren kies je? Wat voor...

Lees meer

Paidi: Hét musthave meubelmerk voor de babykamer

Zodra je in verwachting bent gaat er een wereld voor je open met allerlei nieuwe merken. Soms is het best lastig om te kiezen...

Lees meer

5 tips voor veilige dutjes met Airgosafe van ABZ

Een goede en veilige nachtrust is voor je kleintje superbelangrijk. In dit blog delen we de beste tips voor een veilige nachtrust van Airgosafe.

Lees meer