Prenatal

5 tips om tóch wat leuks te maken van de feestdagen dit jaar

 

Feestdagen tipsHet is misschien wel de eerste kerstmis voor jullie als gezinnetje, of de eerste oud en nieuw met een nieuw broertje of zus – als jong gezin stapelen de mijlpalen zich op! Hoewel de feestdagen een perfect moment zijn om hierbij stil te staan en van elkaar te genieten, zien de dagen er dit jaar voor iedereen anders uit. Hoe maak je er toch een knusse tijd van? Lees onze 5 tips.

1. Wees creatief met wat wél kan

Het is verleidelijk om aan alle dingen te denken die niet kunnen dit jaar. Misschien organiseert jouw familie wel elk jaar een groots kerstdiner, of een kerstontbijt met alle neefjes en nichtjes. Dit jaar moet het allemaal wat kleinschaliger. Maar er kunnen nog een hoop dingen wél. Laat je kindjes iets moois maken voor opa en oma voor kerstmis en doe het door de brievenbus. Breng het kerstontbijt naar opa en oma toe en eet het in de tuin. Kortom: wees creatief en positief.

2. Doe een wedstrijdje kerstboom versieren

Kindjes zijn dol op kerstbomen en bijbehorende glitterballen. Als je familie ook maar een béétje competitief is ingesteld, houd dan een ‘virtueel’ wedstrijdje kerstboom versieren. Leuk voor de kinderen en de volwassenen. Iedereen kan foto’s van de kerstbomen op Instagram zetten en vrienden en kennissen hun stem laten uitbrengen via een Instagram poll. Degenen met de meeste stemmen wint een kerststol!

3. Maak je huis extra feestelijk

Voor kleine kindjes zijn de feestdagen echt magisch, corona of geen corona. Ze hoeven maar weinig te merken van alle beperkingen dit jaar als wij als ouders er positief instaan. Maar omdat we meer tijd thuis zullen doorbrengen is het wel extra leuk om het huis nóg feestelijker te maken. Ga all out als het gaat om lichtjes, glitters, kaarsen en andere knusse decoraties. Betrek je peuter bij het uitzoeken van de versiersels en geef de kinderkamers ook een feestelijke touch.

4. Een winterviering in de tuin

In de buitenlucht is er meer mogelijk en dat kan juist extra speciaal zijn! Stook een vuurtje in de buitenkachel, serveer warme glühwein, laat de kindjes hun eigen marshmallows roosteren – je zou bijna vergeten dat we midden in een epidemie zitten. Uiteraard houd je buiten netjes afstand, maar de gezelligheid is er niet minder om.

5. Geniet van elkaar als gezin

Laten we eerlijk zijn: twee feestdagen met (schoon)familie is niet iets waar we áltijd allemaal enorm naar uitkijken. Dit jaar heb je een perfect excuus om meer tijd met elkaar door te brengen als gezin. Plan leuke activiteiten met je kindje of kindjes: ga kerstversieringen knutselen, maak een wandeling, bak koekjes, kijk een kerstfilm in pyjama … kortom, kruip nog even in de bubbel voordat januari voor de deur staat.

Meer artikelen over Zwanger

Kerstdagen + zwanger = snel deze tips lezen!

Misschien waggel je al rond als de Kerstman, of misschien kun je er juist nog niks van zien. Hoe dan ook: deze feestdagen wordt...

Lees meer

5 tips bij het kopen van zwangerschapskleding

Je hebt net jullie blijde nieuws wereldkundig gemaakt en ja, om eerlijk te zijn ga je dat buikje nu ook wel steeds meer zien....

Lees meer

Nu al puffen: 5 verkoelende tips voor mom’s-to-be

Hitteplan! Het belooft komende week aardig warm te worden. Normaal duik je meteen een terras op of ga je richting strand, maar (hoog)zwanger is...

Lees meer