Bevallen: het verhaal van Hanneke!

kraamtijd
Ik heb een baby! Hij is gezond en wat zijn we blij met hem. Na 38 weken en 2 dagen zwangerschap is hij geboren, na een prachtbevalling die ik daarna betitelde als: ‘één van de mooiste dagen van m’n leven’. We hebben onze zoon Epke genoemd.

Vegan eten

Na een prima zwangerschap werd ik de zondag voor m’n bevalling ineens ziek. Ik was die avond uit eten geweest met vriendinnen, zelfs nog op de fiets erheen gegaan. Het was een vegan eetgelegenheid en ‘s nachts werd ik heel misselijk en gooide alles eruit. We hadden allemaal hetzelfde gegeten, maar toch was ik de enige die er zo ziek van was. Na een hele nacht en ochtend ziek zijn ben ik die maandag de hele dag in bed gebleven. Ik bleef buikpijn houden. Ziek zijn met 38 weken zwangerschap: het zou echt verboden moeten worden.

Het begin van de bevalling

Toch nieuwsgierig ging ik Googelen: “overgeven en start bevalling” en ik las dat er verrassend veel vrouwen waren bij die de bevalling op die manier begon. Met ziek zijn die lijkt op een voedselvergiftiging. De nacht van maandag op dinsdag werd ik ‘s nachts wakker van de kramp in m’n buik. In de ochtend kwamen die krampen om de drie minuten en besefte ik dat mijn bevalling begonnen was. Maar liefst vier, VIER weken eerder dan bij mijn eerste zwangerschap! Die dinsdag ben ik bevallen. In een geboortebad, in rust en met kracht. Met mijn fantastische man, Doula en verloskundige aan mijn zijde. Wat een prachtige ervaring, voor de tweede keer moeder.

Nieuwe verantwoording

En nu zijn we met z’n vieren thuis. Hanneke en de mannen! Ik ben heel dankbaar dat ik na de bevalling een roze wolk heb mogen ervaren. Overigens ben ik daar na een paar dagen ook weer fijn afgevallen hoor, met kraamtranen en onzekerheden. Ook met het besef dat er met de komst van mijn nieuwe kuiken weer een nieuwe verantwoordelijkheid bij is gekomen. Best heftig, maar ik ga het zo goed mogelijk proberen te doen. Na twee weken ging mijn man weer aan het werk en was ik alleen met de jongens. Gelukkig is onze baby erg rustig en relaxed en lijkt hij alles best te vinden. Het gaat dus goed!

met-baby

En dan ga ik nu weer even knuffelen met een klein, donzig en zacht mannetje. Wat een groot geluk!

Hoe heb jij die eerste dagen met je kindje ervaren? Laat het weten in je reactie.

geen reacties

laat hier je reactie achter!