Bescherm je kindje tegen de zon met de juiste producten

Veilig in de zon

De zon is ‘on his way’, heerlijk al die vitamine D! Maar.. ook opletten geblazen! Het is belangrijk dat jouw kleintje niet teveel wordt blootgesteld aan de zon. Je kan druk in de weer zijn met hydrofiele doeken of dekens, maar wat is de beste oplossing? Stichting Veilig Kind (SVK) heeft TÜV Nederland gevraagd verschillende producten te testen op veiligheid voor jouw kindje.

Hydrofiele doek = levensgevaarlijk

Al jaren wordt geadviseerd een hydrofiele doek over je kinderwagen of autostoeltje te leggen, om je kindje te beschermen tegen de zon. Echter is uit recent onderzoek van TÜV Nederland gebleken dat de temperatuur in een kinderwagen, afgedekt met een hydrofiele doek, met ruim 7 graden stijgt (!). Verder biedt hydrofiel katoen helemaal niet de oplossing tegen verbranding of oververhitting. Door de open structuur laat de stof UV-straling door. Een echte ‘no go’ dus!

Welke producten zijn veilig en welke niet?

Nu de hydrofiele doek afvalt, is het belangrijk te zoeken naar een vervangend product die je kleintje echt beschermt tegen de zon! Uit het onderzoek blijkt dat het gebruik van een parasol of een product als de Dooky Cover een verantwoorde keuze is. Een ander soortgelijk UV werend product is natuurlijk ook goed!

Dooky Cover

De Dooky Cover geeft de optimale bescherming voor jouw kindje. Naast zonbescherming tegen UVA en UVB stralen, beschermt de cover ook tegen licht, regen, wind en sneeuw. Zo kan jouw kleintje lekker rusten en wordt hij of zij niet beïnvloed door de omgeving. De Dooky Cover is makkelijk te bevestigen door de kunststof ringen. In een handomdraai bevestig je hem aan je reiswieg, autostoeltje, kinderwagen of buggy. Handig! Ook is de cover verstelbaar in hoogte door deze binnen een paar seconden op de gewenste hoogte op te rollen (en daarna te bevestigen met klittenband). Extra leuk: de cover is verkrijgbaar in vrolijke kleurtjes en printjes!

Waarom is een Dooky veilig?

  • Gemaakt van ademend katoen (wind en lucht doorlatend)
  • Mogelijkheid om een luifel te creëren door de Dooky Cover vast te maken aan de duwstang
  • Oprollen is mogelijk voor genoeg ventilatie en je kunt hierdoor je kindje goed in de gaten houden
Dooky Cover

Stichting Veilig Kind (SVK) is een organisatie die zich inzet om oververhitting bij baby’s en kinderen in o.a. kinderwagens te voorkomen. Kijk ook eens op www.stichtingveiligkind.nl

Shop till you drop

Dooky cover

Dooky cover pink heart
€22.99

Dooky cover

Dooky cover leopard
€22.99

Dooky Cover

Dooky Cover grey white dot
€22.99,-

Dooky Cover

Dooky Cover green star
€22.99,-

geen reacties

laat hier je reactie achter!