Bescherm je kindje tegen de zon met de juiste producten

De zon is ‘on his way’, heerlijk al die vitamine D! Maar.. ook opletten geblazen! Het is belangrijk dat jouw kleintje niet teveel wordt blootgesteld aan de zon. Je kan druk in de weer zijn met hydrofiele doeken of dekens, maar wat is de beste oplossing? Stichting Veilig Kind (SVK) heeft TÜV Nederland gevraagd verschillende producten te testen op veiligheid voor jouw kindje.

Hydrofiele doek = levensgevaarlijk

Al jaren wordt geadviseerd een hydrofiele doek over je kinderwagen of autostoeltje te leggen, om je kindje te beschermen tegen de zon. Echter is uit recent onderzoek van TÜV Nederland gebleken dat de temperatuur in een kinderwagen, afgedekt met een hydrofiele doek, met ruim 7 graden stijgt (!). Verder biedt hydrofiel katoen helemaal niet de oplossing tegen verbranding of oververhitting. Door de open structuur laat de stof UV-straling door. Een echte ‘no go’ dus!

Welke producten zijn veilig en welke niet?

Nu de hydrofiele doek afvalt, is het belangrijk te zoeken naar een vervangend product die je kleintje echt beschermt tegen de zon! Uit het onderzoek blijkt dat het gebruik van een parasol of een product als de Dooky Universal Cover een verantwoorde keuze is. Een ander soortgelijk UV werend product is natuurlijk ook goed!

Welke producten je beter niet kan gebruiken? Hier zie je een paar voorbeelden: een willekeurige deken, een hydrofiele doek of de gesloten zonnekap bij verschillende kinderwagens.

Do’s en don’ts op een rijtje

  
Over Stichting Veilig Kind

Stichting Veilig Kind (SVK) is een organisatie die zich inzet om oververhitting bij baby’s en kinderen in o.a. kinderwagens te voorkomen. Kijk ook eens op www.stichtingveiligkind.nl

geen reacties

laat hier je reactie achter!