Van Milan en Tess tot Rainbow en North: welke babynaam kies jij?

Stormi, Rainbow, Egypt, Free, North, Saint, Apollo, Bear; de celebrities willen nog wel eens doorslaan in het kiezen van een babynaam. Maar toegegeven, een naam uitkiezen voor je baby is misschien wel één van de moeilijkste keuzes tijdens je zwangerschap.

Want wat is leuk voor een kleine schattige baby én voor een volwassen man die serieus genomen wil worden? Bij welke naam hebben jij en je partner geen nare associaties? Met welke naam verklein je de kans om gepest te worden? En ook niet onbelangrijk: met welke naam antwoordt niet het halve schoolplein als je hem roept? Lastig! Gelukkig is het niet zo moeilijk om te achterhalen wat de meest voorkomende namen zijn geweest. Wij zetten de meest populaire namen van het afgelopen jaar voor je op een rij:

Top 10 populaire jongensnamen 2017:

 1. Noah
 2. Sem
 3. Lucas
 4. Finn
 5. Daan
 6. Levi
 7. Milan
 8. Bram
 9. Luuk
 10. Jesse

Top 10 populaire meisjesnamen 2017:

 1. Emma
 2. Tess
 3. Sophie
 4. Julia
 5. Anna
 6. Mila
 7. Sara
 8. Eva
 9. Zoë
 10. Evi

 

Bron: SVB

Wil je een naam die bijzonder is en waar er dus niet te veel van rondlopen? Kies dan bijvoorbeeld niet voor de jongensnamen Daan, Levi, Sem, Luuk en Lukas of voor de meisjesnamen Emma, Sophie, Julia of Tess. Deze namen domineren namelijk al jaren de top tien. Voor welke naam je moet kiezen kunnen wij je niet vertellen. Het moet passen bij je kind, bij de ouders en bij zowel de mini als volwassen versie. Misschien ga je voor een minder voorkomende jongensnaam als Ace, Bowie, Eli, Mateo, Olle of Sid? Of de meisjesnamen Anaïs, Billie, Isolde, Riley of Teddie?

Wij adviseren je er goed over na te denken. Kijk of de voornaam mooi klinkt met de achternaam en ga na of de naam geen vreemde betekenis heeft in een andere taal. En willen jullie ook een tweede of derde naam voor je kind? Misschien wil je hem vernoemen naar iemand? En wat is de spelwijze? Let erop dat de naam niet te ingewikkeld gespeld wordt, zodat hij de rest van zijn leven zijn naam aan het spellen is voor anderen. Genoeg stof om over na te denken!

Wil je er nog even gedegen onderzoek uitvoeren voor je een naam kiest? Misschien is het boek ‘Wie noemt zijn kind nou Chardonnay?’ van Maarten van der Meer wat voor jou. Succes met het uitzoeken van een naam! Heb je er al één gekozen en wil je deze met ons delen? Praat er over mee op onze Facebook pagina!

geen reacties

laat hier je reactie achter!