Babykamer inrichten? Dit zijn dé babykamertrends voor 2020!

Babykamertrends 2019

Het inrichten van de babykamer is een leuke, maar flinke klus en kan je aardig wat hoofdbrekens opleveren. Welke kleuren kies je? Wat voor thema? Wat zíjn de trends eigenlijk? Geen zorgen, wij zetten de babykamertrends voor 2020 op een rij.

Algemene trend: nature rules

Voordat we op de individuele trends ingaan, eerst even een algemene trend die we al veel zien en zich doorzet de komende periode: natuurlijke invloeden. Hout, rotan, botanische prints, jungle thema; nature rules de komende tijd. En daar is niks mis mee, toch? Een erg leuke trend waar je makkelijk een eigen twist aan kunt geven. Hieronder gaan we alle trends los bespreken, zodat jij makkelijk kunt bepalen welke babykamertrend het beste bij je past!

De babykamertrends voor 2020

Trend 1: Okergeel en donkerblauw

De kleuren okergeel en donkerblauw zien we niet alleen terug in de mode (is okergeel niet ook stiekem jouw garderobe ingeslopen?) maar ook in de interieurtrends. En wat de babykamer betreft zijn deze twee kleuren hartstikke handig, want helemaal uniseks! Je kunt meteen de verfroller pakken en een wandje in een van deze kleuren schilderen, maar je kunt het ook subtieler aanpakken met accessoires. Zoals met de Done by Deer Hydrofiel Luiers in okergeel of blauw, met deze stoffen vlaggenlijn van Done by Deer, of met de leuke muursticker van DecoDeco in blauw en grijs. Zo kun je ook weer eens van trend wisselen over een tijdje!

Trend 2: Beestenboel

Nog zo’n leuke trend voor iedereen die gek is op dieren – en wie is dat niet? – is de beestenboel trend! Je kunt kiezen voor een jungle thema, maar ook bosdieren of vogeltjes mogen het kamertje bewonen. Een (subtiele) manier om de babykamer van deze trend te voorzien is met de muurstickers van KEK, zoals deze collectie met bosdieren, of deze bonte beestenmix. Daarnaast mogen een aantal beestachtig leuke knuffels natuurlijk niet ontbreken.

Done by Deer hydrofiel luier Balloon 2 Stuks

Done by Deer hydrofiel luier
€11,95

DecoDeco boom Happy grijs

DecoDeco boom Happy grijs
€69,-

Done by Deer stoffen vlaggenlijn

Done by Deer vlaggenlijn
€16,95

KEK stickers dieren groot

KEK stickers dieren groot
€29,99

Trend 3: Botanische tuin

Een ontzettend mooie trend is de botanische tuin trend. Dit vertaalt zich in jouw eigen interieur wellicht al in veel mooie planten, maar deze trend kun je ook prima voor de babykamer gebruiken. Heerlijk rustgevend en een tikje avontuurlijk. Alle tinten groen spelen de hoofdrol in deze trend, met hier en daar een kleurenexplosie van tropische bloemen of vlinders. In onze Soul Garden collectie vind je veel accessoires die bij deze trend passen, zoals deze muziekmobiel. Wees ook niet bang om een plant op een veilige plek neer te zetten, dit geeft de babykamer een mooie natuurlijke uitstraling. Om het af te maken kies je een behangetje met exotische, botanische print voor op de muur.

Babykamertrends 2019

Van links naar rechts: Soul Garden muziekdoosPrénatal rompertjeSoul Garden knuffeldoekSoul Garden rammelaar

Trend 4: Vergeet riet niet

Als het om materialen gaat, speelt het natuurlijke materiaal riet – maar ook jute en rotan – een grote rol de komende maanden. Riet en jute geven de babykamer meteen een aardse uitstraling. Mix en match verschillende items van riet, rotan of jute zoals dit kleedje van jute, en deze rieten draagwieg waar je kindje de eerste weken heerlijk ik kan slapen. Ook bij deze trend mag een mooie plant op de babykamer niet ontbreken!

Prenatal spanner Soul Garden

Prenatal spanner Soul Garden
€17,99

Prenatal vloerkleed rond jute

Prenatal vloerkleed rond jute
€24,99

Prenatal spanner Soul Garden

Prenatal hydrofiel luier soul garden 3 stuks
€6,99