Aan tafel: alle producten op een rijtje

Aan tafel ourlittlephotodiary
Het duurt even voor het zover is, maar zodra je kindje zes maanden is en het kan zitten, is het tijd om te eten. Eindelijk krijgt die prachtige kinderstoel, die al maanden stond te shinen aan de eettafel, een functie. Leuk! Of toch niet?

Is je kindje nog geen zes maanden, dan heb je waarschijnlijk een heel romantisch beeld bij het gezamenlijk aan tafel eten. het woord ‘gezellig’ loopt als rode draad door deze droom. Zitten we een beetje in de goede richting? Ja? Dan gaan we je een klein beetje uit de droom helpen…

Want die roze bril spat van ellende uit elkaar, zodra de lepels met tomatenvoeding driftig uit je hand worden geslagen tegen het witte behang. Of borden die nijdig op de grond worden gesmeten, omdat je kindje jou duidelijk wil maken dat eten nu niet bepaald op zijn agenda staat op dit moment. Of in ieder geval niet dít eten. Baby’s en peuters en hun willetje; soms is het om gek van te worden. Maar niet gevreesd; ook dit is een fase. Er komt een moment, dat gezamenlijk aan tafel zitten ook daadwerkelijk gezellig is. Tot die tijd, moet je er gewoon voor zorgen dat je huis bestand is tegen de driftbuien van je kind.

De perfecte kinderstoel
Bij een kinderstoel zijn meerdere dingen belangrijk. Hij moet de veiligheid van je kindje kunnen garanderen, hij moet comfortabel zijn én hij moet makkelijk te reinigen zijn. En ja; natuurlijk wil het oog ook wat. Gelukkig leven we in een tijd waarin al deze eigenschappen probleemloos met elkaar gecombineerd kunnen worden. Heb je al gehoord van de nieuwste stoel van Stokke, de Stokke Steps  kinderstoel? Dit is een echte eyecatcher voor aan de keukentafel en is te gebruiken vanaf de geboorte. Je kunt hem namelijk met een bijpassende wipstoel kopen en later ombouwen wanneer de kleine kan zitten. Ideaal! Grote broer en publiekslieveling Stokke Tripp Trapp, heeft dat overigens ook. Het mooie aan die stoel is, dat hij wel in elf(!!) kleuren te verkrijgen is. Voor elk interieur wat wils!

Maar ook de Childwood Evolu 2 en Nuna Yaaz voldoen aan alle eisen die je als ouder aan een kinderstoel stelt. En is je budget wat kleiner, dan biedt de Prénatal meegroeistoel de uitkomst. Keuze genoeg dus!

Onbreekbaar servies
Met het potentiële smijtgedrag van je kleintje, moet het servies tegen een stootje kunnen. Hoe mooi dat eerste porseleinen servies ook is, wat je ouders je met glimmende ogen gaven bij de geboorte; doe het niet. Bewaar dat voor het moment dat ze op z’n minst begrijpen dat gooien met borden een no go is. Een bijna onverwoestbaar materiaal voor kinderservies is melamine. Ze kunnen ermee gooien wat ze willen, maar het zal niet helpen. BamBam heeft servies hiervan en ook Nijntje en Mepal maken borden en bekers van dit materiaal. Wanneer jouw kindje Nijntje herkent, is dit servies een aanrader. Want niks wat een kind méér doet eten, dan een herkenbare print, waar ze blij van worden!

Stijlvolle slabbetjes
Om zeker te weten dat de zorgvuldig gestylde outfit niet in gevaar komt, kun je een slabbetje gebruiken. Deze heb je tegenwoordig in alle kleuren en formaten. Maar wat steeds meer een trend wordt onder de slabbetjes, is de bandana of Dribble slab. Dat is er één die een kindje ook als shawl kan dragen. Het is dat ze vies mogen worden, maar eigenlijk zou je ze liever niet meer af doen!

Ben jij er klaar voor om aan tafel te gaan met je kleintje? Wil je je ervaringen en tips met ons delen? Praat dan mee op onze Facebook pagina!