7 Leuke dingen om te doen met een newborn

Je kleintje slaapt het grootste gedeelte van de dag (althans, dat hopen we voor jou) en ook de voedingen nemen behoorlijk wat tijd in beslag. Maar hoe zorg je voor wat afwisseling in de dagen tijdens je verlof? 7 leuke dingen om te doen met een newborn!

Luier verschonen, voeding, rechtop houden, boertje – o nee, bóer – nieuw rompertje aantrekken, je eigen schouder deppen met een billendoekje, even in de box om een eierkoek naar binnen te proppen, luier vol spuitpoep verschonen, krampjes, rondlopen in de woonkamer tegen krampjes, baby in slaap wiegen en… ha, even 15 minuten voor jezelf. Nee, we willen hier niet de indruk wekken dat je met en newborn zeeën van tijd hebt en je constant verveelt. Maar áls je dan na een week of vijf, zes de routine een beetje in de vingers hebt, wat doe je dan? Nou, dit bijvoorbeeld.

  1. The Voice of Holland in de woonkamer

Je hebt het vast al eens ergens gelezen: baby’s houden van jouw stem. Kletsen vinden ze leuk, maar zingen – dat is pas echt feest! En het allerliefste is: baby’s zijn niet kritisch en vinden het áltijd mooi. Trek dus je Mariah Carey cd onder het stof vandaan – of kies een leuke playlist op je mobiel natuurlijk – en zing voor je grote liefde. Je bent binnen no-time ook zijn grootste idool, let maar op.

  1. Babymassage

Rek het badritueel een beetje op en geef na het badje een babymassage. Daar hoef je helemaal geen ingewikkelde capriolen voor uit te halen: gewoon met wat fijne babyolie het lijfje van je baby zacht masseren. Leg je kleintje ook even op zijn buikje en masseer het rugje en nekje. Mmm, zo’n baby die helemaal zen is slaapt ook vast zes uur achter elkaar, toch?

  1. Familie douche

Vervang het badje af en toe voor een familiedouche ritueel. Pak de baby glove erbij (of gebruik een keukenhanddoek) zodat jouw baby veilig in je armen ligt en stap onder de douche. Natuurlijk kun je het water niet te heet zetten, maar je kindje vindt het ongetwijfeld fascinerend, al die druppeltjes. Ook meteen goed voor het huid op huid contact.

  1. Hoofd, schouder, knie en teentjes…

Maak van het luier verschonen een gezellig ‘ontdek je lijfje’ ritueel en ga alles af, uiteraard met gekietel. Nekje, handjes, vingertjes, voetjes, teentjes, knietjes – ook als je baby nog niet kan lachen heeft hij nu vast en zeker binnenpretjes.

  1. Say… cheese…

Leen een spiegelreflex camera van iemand of gebruik gewoon je mobiel (tip: download de app Snapseed voor mooie effecten) en organiseer een fotosessie in je huis. Doe het nu, want no way dat jouw dreumes minutenlang op een schapenvelletje gaat liggen. Trek een mooi pakje aan, zorg voor goed (dag) licht en probeer verschillende plekjes in huis. Nog leuker wordt het met twéé baby’s. Nichtje, neefje, kindje van een vriendin, buurvrouw: trommel ze op en waan je Anne Geddes. (Weet je nog? De slakrop kun je misschien beter achterwege laten.)

  1. De paden op… de lanen in…

Kleine baby’s hebben een korte spanningsboog en zijn vaak na een voeding, verschoning en een kwartiertje ‘spelen’ alweer toe aan een dutje. Maar niks slaapt zo lekker als tijdens een wandeling in het bos, met het geruis van de bladeren op de achtergrond. Voordat je kleintje wegzakt kan hij ook nog even genieten, mits in een kinderwagen, van de lucht en het bladerdak boven zijn hoofd: wat een kunstwerk. Jij hebt ook meteen een frisse neus gehaald, dus win-win!

  1. Zoek een kindercafé

Heb je inmiddels alle vloerplanken geteld en komen de muren een beetje op je af? Google ‘kindercafé’, grijp de luiertas en ga erop af. Grote kans dat er meer gevluchte ouders zijn én dat ze er cappuccino serveren. Wat wil je nog meer? Je kunt meteen de aanwezige dreumesen en peuters observeren zodat je een beetje weet wat er komen gaat. En natuurlijk je eigen baby héél erg de mooiste gaan zitten vinden (ssst!).

Wat doe jij het liefst met je baby?

geen reacties

laat hier je reactie achter!