5x beauty vragen door Rob Peetoom beantwoord

Dat je lichaam verandert tijdens je zwangerschap zal vast geen nieuwe informatie voor je zijn. Sommige veranderingen zijn groot, andere wat kleiner. Je hoeft dan ook niet vreemd op te kijken als er op uiterlijk gebied een aantal dingetjes er anders uit gaan zien. Wat is of was jouw grootste verandering op beauty gebied tijdens je zwangerschap?

Rob Peetoom beantwoordt een aantal vragen die je jezelf als (aanstaande) moeder vast wel eens hebt gesteld.

1. Hoe verandert je haar als je zwanger bent?

Als je zwanger bent houdt je meer vocht vast. Je lichaam bouwt een soort buffer op, omdat je natuurlijk nu voor twee mensen aan het zorgen bent. Dit betekent voor de meeste vrouwen dat hun haar minder snel uitvalt en dat ze zelfs dikker haar krijgen. Het haar zit er mooi en vol uit. Meestal is het wel zo dat je na de zwangerschap wat meer merkt van haaruitval.

2. Hoe kan je je haar het beste laten knippen als je zwanger bent?

Dit hangt geheel van jouw wens, wat je prettig vindt en wat je haartype is. Belangrijk is om het regelmatig te laten bijknippen, maar dat advies geldt eigenlijk altijd. Je haar zit dan op zijn best en ziet er het meest verzorgd uit. Probeer eens in de 3 maanden een bezoekje aan de kapper te brengen.

3. Mag je als je zwanger bent wel alles doen, zoals kleuren?

Ja! Je mag als je zwanger bent gewoon alles doen aan je haar. Het is niet zo dat verf via je hoofdhuid je bloedbanen in kan komen. Het is een fabel van vroeger dat zwangere vrouwen dacht dat verven slecht voor je is door de sterke geur die kleuren vroeger had. In verf zit ammoniak en dat heeft een hele sterke geur, maar tegenwoordig zijn de producten zo zacht dat er geen gevaar is. Maar als je er niet achter staat om  chemicaliën op je huid aan te brengen tijdens je zwangerschap dan moet je dat zeker niet doen!

4. En hoe zit dat dan met highlights?

Vind je het contact van chemicaliën op je hoofdhuid tijdens de zwangerschap geen prettig idee? Dan kun je altijd kiezen voor het zetten van highlights. Die worden namelijk nooit direct op de hoofdhuid aangebracht en is dus een veilige behandeling.

5. Wat raad je aan qua haarverzorging?

Wat betreft verzorging tijdens de zwangerschap en daarna, dit ligt geheel aan je haartype. Ook de staat die het op dat moment heeft speelt mee. Er zijn dus geen standaard haarverzorgingsproducten hiervoor. We raden je aan om goed in de gaten te houden hoe je haar is tijdens je zwangerschap. Mocht het na je zwangerschap veranderen door bijvoorbeeld haaruitval dan kun je de kapper de conditie laten vastleggen. Zij adviseren je dan welke producten geschikt zijn.

Tip: Get ready make-up in 5 minuten

  • Leg een lepel in de vriezer om zo de dag erna de zwelling bij je ogen te verminderen.
  • Het is handig om te zorgen dat je wenkbrauwen en wimpers al in goede staat hebt. Laat je wenkbrauwen behandelen en je wimpers verven zodat je in de ochtend er zo min mogelijk aan hoeft te doen.
  • Gebruik concealer: zo kan je al grotendeels de moeheid en grauwigheid laten verdwijnen.
  • Probeer de aandacht van je ogen af te halen, door de nadruk op je lippen te leggen.

#momlife

Geef ook een kijkje in jouw #momlife! Upload een foto van een herkenbaar, grappig moment van jezelf of van een andere mama met haar kindje en doe mee aan #momlife.

geen reacties

laat hier je reactie achter!