5 signalen dat je toe bent aan een tweede kindje

Heb jij altijd wel het gevoel gehad dat je meer dan één kindje wilde, maar wanneer is het moment dan dáár om ervoor te gaan? Geen zorgen: er zijn genoeg signalen dat jij – of jullie – er klaar voor zijn. Wij hebben er vijf genoteerd. (Begin maar alvast met een lijstje babynamen!)

  1. Een kindje in je buik lijkt je opeens weer ‘knus’

Na je eerste kindje voelde het heerlijk om zónder dikke buik rond te lopen. Geen voedselvlekken die onvermijdelijk ergens rond je navel terecht kwamen, geen pijn in je rug, een normale broek aan, buikspieroefeningen kunnen doen, weer op je buik kunnen liggen – heerlijk! Maar als je nu een zwangere vrouw ziet denk je: gut, zij voelt dat getrappel van een kindje in haar buik… en zij kan de hele dag tegen haar baby aan babbelen… zo knus!

  1. Je denk weer na over babynamen

Goh, wat voor naam staat er op het naamplaatje van het meisje achter de kassa bij de HEMA? Wat hadden we ook alweer voor naam bedacht voor als het een jongetje/meisje zou worden? Jep, als je begint met nadenken over leuke namen, weet je dat de tijd rijp is voor een tweede. Voor je het weet klik je elke maandag door onze ‘Welkom in de wereld’ foto’s op zoek naar inspiratie.

  1. Je eerste kindje wordt groot en dat vind je jammer

Kon je na zes weken op de bank te hebben gezeten, met je eerste baby tegen je lijf geplakt, soms niet wáchten tot dit schattige maar zeer afhankelijk mensje zélf kon lopen of vragen om wat te eten: nu het zover is heb je het er best moeilijk mee. Terwijl je peuter vrolijk het lokaal van de kinderopvang inloopt om niet eens naar je óm te kijken, vertelt jouw moederhart je dat het hoog tijd is voor een nieuw mini-mensje. Eentje die zonder morren de héle dag tegen je aan wil liggen. Zo!

  1. Je smelt bij het idee van broertje of zusje voor je kind

Is jouw peuter opeens ook helemaal weg van kleine baby’s op de opvang, of die van vrienden of familie? En doet hij of zij dan ook nog eens extreem zoet, als in heel zachtjes een handje op het voorhoofdje leggen, kusjes geven, wijzen en dan glunderend ‘baby!’ zeggen? Het is net alsof ze het erom doen: jouw fantasie slaat op hol en opeens heb je allerlei visioenen van broertjes en zusjes die heel zoet voor elkaar zijn. De keren dat jouw peuter boos een autootje uit de handen van een kleine baby rukt ,omdat het toch écht zijn autootje is, vergeten we even. Straks zijn jouw twee kindjes alleen maar Heel Lief tegen elkaar. Echt.

  1. Alles eigenlijk best wel goed loopt en het hoog tijd is om de boel weer op z’n kop te zetten

Je hebt het eerste jaar, of de eerste jaren, overleefd (gefeliciteerd!), slaapt inmiddels weer (iets) meer, hebt een lekker routine zo gedurende de dag, en je vindt je kind 99% van de tijd het einde. Goh, nog zo’n kleintje dat zich ontwikkelt tot een uniek persoontje en dubbel zoveel moederliefde? Klinkt best heel erg aantrekkelijk. En ach, die bevalling komen we ook wel weer doorheen. En die gebroken nachten: alles gaat voorbij toch? Kijk, dat is precíes de houding die je nodig hebt om de boel weer ’s flink op z’n kop te zetten. Baby nummer twee: bring it on.

Wanneer wist jij dat je toe was aan een tweede?

geen reacties

laat hier je reactie achter!