De 5 leukste lente budgetuitjes met je kindje (regen of zon!)

Een leuke dag met het gezin hóeft niet duur uit te pakken: er zijn genoeg low budget dingen die je kunt doen. Daarom hebben wij 5 slimme budgetuitjes op een rij gezet!

  1. Beestenboel op de kinderboerderij

Een ‘golden oldie’ natuurlijk maar eentje die wel áltijd leuk is, voor alle leeftijden. Opeens komen alle dieren uit de kinderboekjes tot leven! Kijk, daar is de ‘oink oink’ (als in varken) en daar is de ‘bèèèh’ (als in schaap). En als de plaatselijke kinderboerderij verveelt, kun je ook ’s een andere opzoeken ietsje verderop en daarheen fietsen.

  1. De (fiets)paden op…

Oer-Hollands maar o-zo fijn: een fietstocht maken op een mooie dag in het weekend. Zoek eens een route op via de ANWB Fietsrouteplanner app: zo fiets je weer ’s ergens anders én kun je ook onderweg de route checken. De app laat ook zien welke leuke cafés of restaurants je onderweg tegenkomt, handig als het tijd is voor een pannenkoeken-pitstop. Nog voordeliger is het natuurlijk om je eigen lunch mee te nemen, bijvoorbeeld met een handig lunchsetje voor onderweg zoals deze herbruikbare kommetjes. Is jouw kindje nog te klein voor een fietszitje? Misschien kun je in de buurt een bakfiets met speciale Maxi Cosi-drager huren voor een dagje.

  1. Vliegtuigen spotten of ‘taatuu’s’ kijken

Is jouw dreumes of peuter helemaal weg van elk ‘vief-tuig’ dat voorbij vliegt? Ga een ochtendje of middagje vliegtuigen spotten! Klapstoel en broodjes mee: voilà, gratis entertainment en vele oooh’s en aaah’s gegarandeerd. Op Vliegtuigenspotter.nl kun je alle spotplekken vinden. Extra tip: neem een fijn kleed mee voor je kleintje(s) om eventueel op te zitten of liggen! Ook leuk: ga langs de brandweer om brandweerauto’s te kijken als er bijvoorbeeld een open dag is. Ziekenhuizen doen ook regelmatig een open dag speciaal voor kinderen. (Bonustip voor ouders met een ‘autogek’ in huis: kies een plaatselijke autodealer uit en laat je ‘informeren’ over een nieuwe auto. Je kindje kan zich vergapen aan de auto’s en rondrennen in de showroom, terwijl jullie genieten van gratis koffie. Meestal is er ook een speelhoek!)

  1. Regen? Hallo tuincentrum!

Komt de regen met bakken uit de lucht? Kies dan voor een budget indoor uitje en ga naar een groot tuincentrum of een woonwinkel (hint: vier letters, groot blauw gebouw). In het tuincentrum kunnen kleintjes naar de vissen kijken, of misschien zelfs naar vogels. In de grote woonwinkel kun je alle kinderkamertjes uitproberen, daarna met al het uitgestalde speelgoed spelen en een taartje eten in het restaurant. (En vervolgens natuurlijk niet de hele winkel leegkopen natuurlijk, dan is het budget-effect een beetje weg.)

  1. Uitleven in de speeltuin

Ook met kleine kindjes (vooruit, vanaf een maand of 8) is het leuk om naar de speeltuin te gaan. Ga gewoon samen met je kleintje van de glijbaan of op de schommel! Natuurlijk kun je ook je eigen speelgoed meenemen, zoals deze leuke stapelbekers of zeedieren. Kun je de speeltuin bij jou in de buurt dromen? Download dan de app Roootsj en check andere speeltuinen bij jou in de buurt. Handig!

Wat is jouw favoriete budget-uitje met je kinderen? Deel je tips!

geen reacties

laat hier je reactie achter!