39 Weken Zwanger

39 weken zwanger

Share on Pinterest
Deel dit met je vrienden
Submit

Week 39 – Beschuitjes en borstkolven

Goed, baby is af, maar nog geen spoor van weeën. Jij hoort van iedereen dat je moet ontspannen – makkelijker gezegd dan gedaan. Daarom duiken we in een leuk feitje: waar komt de Nederlandse traditie van beschuit met muisjes eigenlijk vandaan?

Je baby is bijna vijftig centimeter lang en weegt 3300 gram. Om extra mooi voor de dag te komen verliest je baby het laagje donshaar. En heb je al beschuit met muisjes in huis? Tijdens je kraamtijd wil je deze traditie wellicht in ere houden. Wist je dat dit een oer-Hollands gebruik is? Waar het precíes vandaan komt weten we niet, het is door de eeuwen heen ontstaan. Al in de Middeleeuwen kregen mensen iets lekkers tijdens de kraamvisite en anijs zou goed zijn voor de nieuwe moeder. Ook de kleuren roze en blauw werden pas halverwege de vorige eeuw typische jongens- en meisjeskleuren. Daarvoor droegen alle baby’s gewoon een witte jurk, lekker makkelijk. Vooruit, genoeg geschiedenis: baby, ben je al onderweg?

Tips 39 weken zwanger:

  • Shop-tip: kolven lijkt misschien nog ver weg, maar soms is het tijdens de kraamperiode ook al nodig. Bestel je borstkolf gemakkelijk vanaf de bank.
  • Heb je zin in een vette hamburger? Ga toch voor gezond. Je lichaam kan nog wel wat extra voedingsstoffen gebruiken!
  • Om je zo goed mogelijk voor te bereiden op een ziekenhuisbevalling, vind je hier allerlei handige tips.
  • Je kunt nog maar aan één ding denken: bevallen. Klets er dus op los met andere (aanstaande) moeders op de Prénatal Facebookpagina.

Hoe ervaar jij deze week van je zwangerschap? Of heb je tips voor andere mama’s voor deze week?  Deel je reactie onderaan de pagina!

40 weken zwanger

GENIET MEE VAN ALLE PASGEBOREN KLEINTJES

ONTDEK HET NIEUWE PRENATAL MAGAZINE

DOWNLOAD JOUW GRATIS UITZETLIJST

geen reacties

laat hier je reactie achter!