32 Weken Zwanger

32 weken zwanger

Share on Pinterest
Deel dit met je vrienden
Submit

Week 32 – BB: Bootcamp voor de bevalling

Nog acht weekjes te gaan. Langzaam wordt het huis te klein: je baby gaat minder bewegen, maar wordt met de dag sterker. Wat gebeurt er nog meer deze week? En is er eigenlijk mooie nachtkleding voor tijdens je kraamperiode?

Had je baby eerst zeeën van ruimte om rond te spartelen, nu wordt het ietwat krapjes daarbinnen. Inmiddels weegt je baby al 1800 gram en meet zo’n veertig centimeter. Alle zintuigen werken, dus je baby neemt ook meer rust en slaapt zo’n 95% van de dag. De longen krijgen een vettig beschermlaagje, dit zorgt ervoor dat de longblaasjes niet inklappen als het echte werk begint. Heb je een weegschaal? Je zult zien dat je aangekomen bent en dat is volkomen logisch. Niet alleen je baby is bijna volgroeid, je draagt ook vruchtwater, een placenta en grotere borsten met je mee. En heb je in deze periode vaker last van een harde buik? Dit is óók een goed teken: je lichaam traint alvast voor de aankomende bevalling. Oefen vrolijk mee tijdens de zwangerschapscursus en je bent er helemaal klaar voor.

Tips 32 weken zwanger:

  • Is je uitzetlijstje compleet? Tijd voor een laatste check.
  • Heb je al een proefversie van je geboortekaartje aangevraagd? Bestel de enveloppen ook wat eerder, zo kun je tijdens je verlof adressen schrijven.
  • Shop-tip: wil je er tijdens je kraamperiode op je best bij liggen? Leg alvast mooie (positie) nachtkleding klaar!

Hoe ervaar jij deze week van je zwangerschap? Of heb je tips voor andere mama’s voor deze week?  Deel je reactie onderaan de pagina!

33 weken zwanger
34 weken zwanger

GENIET MEE VAN ALLE PASGEBOREN KLEINTJES

ONTDEK HET NIEUWE PRENATAL MAGAZINE

DOWNLOAD JOUW GRATIS UITZETLIJST

geen reacties

laat hier je reactie achter!