24 Weken Zwanger

24 weken zwanger

Share on Pinterest
Deel dit met je vrienden
Submit

Week 24 – Een goede voorbereiding…

 Je bent al zes maanden zwanger; even snel je veters strikken of iets oprapen is er niet meer bij, je baarmoeder is zo groot als een voetbal. Je baby heeft een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Benieuwd wat er allemaal veranderd is?  

Je baby is in week 24 hartstikke compleet, de meeste organen zijn sterk genoeg om buiten de baarmoeder te functioneren. Alleen de longen werken nog niet optimaal. Gelukkig liggen er nog een paar maanden in het verschiet om ook deze op volle sterkte te krijgen. Je baby heeft inmiddels een gezond vetlaagje om lekker warm te blijven in de grote, koude buitenwereld. Je lichaam gaat zich ook voorbereiden op de bevalling en je krijgt soms last van een harde buik. Schrik niet, dit hoort erbij. Je traint voor de bevalling, daarom noemen we de harde buiken ook wel oefenweeën of voorweeën. Oefen vrolijk mee met je lichaam en begin aan je zwangerschapscursus. Hoe meer je voorbereid bent, hoe rustiger je wordt. Zo voorkom je een harde buik die ontstaat door stress, dat is namelijk niet zo goed voor je kindje (en ook niet voor jou).

Tips 24 weken zwanger:

 • Strakke autogordel? Doe de onderste band langs de onderkant van je buik en blijf je gordel natuurlijk vooral dragen.
 • Verdiep je in autostoeltjes: ken je de begrippen Isofix en I-size al? Lees je in en zorg dat je veilig kunt rondtoeren met je baby.
 • Een voedingskussen komt tijdens je zwangerschap al van pas als je comfortabel wilt slapen (en dat wil je): ga op je zij liggen en leg het kussen tussen je benen.

Hoe ervaar jij deze week van je zwangerschap? Of heb je tips voor andere mama’s voor deze week?  Deel je reactie onderaan de pagina!

25 weken zwanger
26 weken zwanger

GENIET MEE VAN ALLE PASGEBOREN KLEINTJES

ONTDEK HET NIEUWE PRENATAL MAGAZINE

DOWNLOAD JOUW GRATIS UITZETLIJST

5 Comments

 • Reply
  Emy Dirks
  28 mei 2016 at 22:24

  Ik merk dat ik nu echt al die ‘voetbal’ in mijn buik heb hihi veters strikken maar ook mijn onderbenen afdrogen gaat iets minder soepel 🙂 We hebben al besloten dat we een Joolz Geo wandelwagen willen en kijken nu rond naar autostoeltjes, hoe deze te bevestigen in de auto en op de wandelwagen. Wat moet je met veel dingen rekening houden zeg! Lang leve het internet en de lieve verkopers in de winkel waar ik steeds naar toe kan om al mijn vragen te stellen!

 • Reply
  Keke
  29 april 2019 at 13:51

  Iedereen vind me buik groot ????ik vind nog wel meevallen en ja benen afdrogen ga wat minder heb wel vaak harde buiken mAr heb mog een kleine die word volgende week 1 jaar wij willen de bugaboo donkey makkelijk voor 2 kindjes maar okk te gebruiken voor 1 kindje ????

  • Reply
   Kaman
   23 november 2019 at 20:16

   Bugaboo Donkey past niet overal door…

 • Reply
  Kaman
  23 november 2019 at 20:16

  Ben in verwachting van twee meisjes…poehh, wat een gewicht om mee te zeulen…in principe kan ik alles nog maar ben alleen veel trager…voel mij net een omaatje…heb naar de bugaboo donkey gekeken maar deze komt niet elke winkel binnen…ik focus mij nu op de Uppababy …

 • Reply
  Annu
  8 augustus 2020 at 17:51

  ik ben in verwachting van de eerste een mooi prinsesje en kan nog alles, wie weet over een paar weken niet meer maar ik mag niet klagen

 • laat hier je reactie achter!