14 Weken Zwanger

14 weken zwanger

Share on Pinterest
Deel dit met je vrienden
Submit

Week 14 – Opzij, opzij, opzij…

Vanaf nu gaat je baarmoeder echt ruimte opeisen en wordt je buik steeds meer zichtbaar. Wat gebeurt er allemaal in je buik? En als je bang bent voor striae: we hebben fijne crèmes voor je getest in onze blog.

Beentjes, armpjes, vuistjes: je baby beweegt alles en zuigt tijdens rustmomenten lekker op z’n duimpje. Inmiddels 8,5 centimeter groot en zestig gram kun je wel raden wat je baby wil: ruimte om te groeien! Naar boven, naar voren, de zijkant; alles moet wijken om plaats te maken voor de groeispurt. Je buikje wordt zichtbaar en die skinny jeans past nu écht niet meer. Plus: je eetlust wordt extra aangewakkerd door de groeispurt. Het is belangrijk dat je genoeg eet maar vooral ook gezond. Veel groente, fruit en volkorenproducten vol vezels, zorg voor een veelzijdig menu. Week 14 is ook de week om de kraamzorg te regelen; zorg dat dit voor week 16 rond is.

Tips 14 weken zwanger:

  • Drink voldoende water en eet (vezelrijk) voedsel; kom maar op met die volkorenboterhammen.
  • Shop-tip: omdat je buik alleen maar meer gaat groeien, houd je de boel soepel met een speciale striae-crème. Wij hebben er alvast 3 voor je getest op de blog.

Hoe ervaar jij deze week van je zwangerschap? Of heb je tips voor andere mama’s voor deze week?  Deel je reactie onderaan de pagina!

16 weken zwanger

GENIET MEE VAN ALLE PASGEBOREN KLEINTJES

ONTDEK HET NIEUWE PRENATAL MAGAZINE

DOWNLOAD JOUW GRATIS UITZETLIJST

geen reacties

laat hier je reactie achter!