12 Weken Zwanger

12 weken zwanger

Share on Pinterest
Deel dit met je vrienden
Submit

Week 12 – Je baby in beeld

Dit is de week om een 2D echo te laten maken. Wat zie je daarop? Een heleboel, kunnen we je alvast verklappen. En is het al tijd om je favoriete spijkerbroek voorlopig aan de wilgen te hangen?

Je kleintje is nu 6,5 centimeter en weegt twintig gram. Het hartje, de maag, lever en longen – alles werkt. Week 12 is hét moment om een 2D echo te laten maken. In deze fase kun je jouw hele baby in beeld zien. Hoofdje, schouders, knie en teen: het past precíes. Wow! Je baby wordt steeds actiever en gaat meer bewegen, hoewel dit voor jou nog nauwelijks voelbaar is. Wat je wél kunt voelen is je baarmoeder: ga plat op je rug liggen en voel net boven je schaambeen. Die hardere rand is de bovenkant van je baarmoeder. Je hebt deze week meer energie en de zwangerschapskwaaltjes worden minder. Blijf actief en doe iets wat jij leuk vindt (maar laat paragliden of bergbeklimmen wél even links liggen). Na de 2D echo wil je misschien aan je omgeving vertellen dat je zwanger bent. Weet je al hoe je het grote nieuws gaat brengen?

Tips 12 weken zwanger:

 • Shop-tip: bij de één is de buik al best zichtbaar, bij de ander nog niet. Je kunt het dragen van je lievelingsspijkerbroek nog éven rekken met dit handige hulpmiddel.
 • Liever toch aan de officiële positiemode? De tijd van soepjurken is gelukkig voorbij, kijk maar!
 • Het is nog wat vroeg, maar het is handig om langzaamaan de kraamzorg te regelen.

Hoe ervaar jij deze week van je zwangerschap? Of heb je tips voor andere mama’s voor deze week?  Deel je reactie onderaan de pagina!

13 weken zwanger
14 weken zwanger

GENIET MEE VAN ALLE PASGEBOREN KLEINTJES

ONTDEK HET NIEUWE PRENATAL MAGAZINE

DOWNLOAD JOUW GRATIS UITZETLIJST

1 Comment

 • Reply
  Angela Vellinga
  16 september 2018 at 17:56

  hallo prenatal,

  voor school maak ik een zwangerschapskalender en ik vond de plaatjes van jullie website erg handig! nu staat er op het plaatje dat de baby
  5,5 cm is en 10 gram maar in jullie verhaaltje staat dat de baby 6,5 cm is en 20 gram! dit gelde ook bij week 10, 11 en vanaf week 13 loopt het weer goed.
  misschien een tip om hem aan te passen want het is zo jammer dat het plaatje niet bij de tekst klopt

 • laat hier je reactie achter!