Waarom inbakeren zo fijn is

Sommige baby’s hebben moeite met zelf in slaap vallen. Inbakeren kan hiervoor een uitkomst zijn. Marina Bekker, eigenares van b-boo baby & lifestyle GmbH, is een inbakerpro. Als distributeur van de inbakerzakjes van SwaddleMe en inmiddels uit eigen ervaring als moeder weet zij als geen ander hoe fijn inbakeren is. Wij stelden haar een aantal vragen.

Waarom baker je je kindje in?

Door de weinige bewegingsruimte en druk op het lichaampje komt het weer terug bij het veilige gevoel dat je kindje ook in jouw baarmoeder ervaarde. Daarnaast zijn baby’s zich er niet van bewust dat ze armen hebben. Ze maaien zichzelf daardoor vaak wakker, dit heet moro-reflex. Door het inbakeren kunnen ze de armpjes niet bewegen, wat rust geeft.

Wanneer baker je je kindje in?

Als je te maken hebt met een huilbaby of een onrustig kindje (met het moro-reflex). Ook baby’s die moeilijk zelf in slaap vallen, kunnen baat hebben bij inbakeren.

Helpt inbakeren ook bij darmkrampjes of reflux?

Ja, het helpt het kindje te ontspannen, maar het neemt het ongemak van de krampjes of reflux niet weg. Maar als een kindje beter kan ontspannen, kan het vaak beter de pijn of hinder van de krampjes of reflux verdragen.

Hoe baker je in?

Je kunt op verschillende manieren inbakeren: met een multidoek of een inbakerzakje. Belangrijk is dat je erop let dat de beentjes vrij, zodat ze kunnen bewegen.

Wanneer stop je met inbakeren?

De meeste kinderen hebben baat bij inbakeren tot een maand of 3. Daarna lukt het de meeste baby’s om zelf in slaap te vallen. Er zijn echter ook baby’s die er langer baat bij hebben. Het is wel belangrijk om op tijd te beginnen met het ontwennen van inbakeren. Vanaf het moment dat je kindje kan omrollen, meestal zo rond 6 maanden, is het namelijk gevaarlijk en moet je onmiddellijk stoppen. Daarom is het belangrijk tijdig te beginnen met afbouwen.

Neem een kijkje in ons online magazine voor nog meer interessante artikelen, of haal ‘m  gratis op in één van onze winkels!

geen reacties

laat hier je reactie achter!