baby erop uit Featured

Zijn we er al? Dit zijn dé musthaves voor op vakantie! 

Musthaves op reis
Jullie gaan op vakantie met baby! In het pré-kinderen tijdperk, zorgde dit gegeven nog voor een gevoel van ultieme ontspanning. Nu je een kindje hebt, word je ineens overvallen door een aanval van complete paniek. Want wat moet je allemaal meenemen en weet je wel zeker dat je niets belangrijks vergeet?

Laten we beginnen met te zeggen, dat je in de meeste landen bijna alles kunt kopen wat je hier ook gebruikt. Luiers, billendoekjes, verzorgingsartikelen; in elk land zijn er baby’s en kinderen die verzorgd moeten worden, ook in het land waar jij heen gaat. Dus vergeet je iets, is er geen man overboord. Probeer alleen wel genoeg bij je te hebben om de eerste dagen mee door te komen.

Ga je met het vliegtuig op vakantie? Stel jezelf dan de volgende vraag: Wat zou je missen als je koffer per ongeluk achterblijft op Schiphol en pas dagen later op plaats van bestemming aankomt? Zorg er altijd voor dat je hier in je handbagage rekening mee houdt. Dus neem twee setjes schone kleren mee (waarbij je rekening houdt met warm én koud weer), wat verzorgingsartikelen als luiers en billendoekjes en niet te vergeten voeding en een fles, indien je flesvoeding geeft. Hecht je kind al waarde aan een speciale knuffel of bepaald speelgoed? Zorg dan dat dit ook in je handbagage zit. Zo begin je in dit doemscenario niet meteen met een slapeloze nacht.

Of je nu met de auto of met het vliegtuig op vakantie gaat: zorg altijd dat je genoeg vermaak mee hebt. Boekjes, (auto)spelletjes, speelgoed, een iPad met kinderfilmpjes en tekenspullen liggen voor de hand. Maar bedenk ook wat je kunt doen als ze daar mee uitgespeeld zijn en zich gaan vervelen. Misschien is het een mooi moment om de oer-Hollandse kinderliedjes nieuw leven in te blazen. Zoals Berend Botje en Altijd is Kortjakje ziek. Ben je door alle liedjes heen? Verzin dan samen met je kinderen nieuwe teksten op bestaande kinderliedjes.

Handige items om mee te nemen op vakantie met baby

Naast de producten die je standaard in de luiertas hebt zitten:

 1. Als je kindje al goed kan zitten: een buggy. Deze neemt namelijk minder ruimte in dan een kinderwagen. En wanneer je gaat vliegen kan er nog wel eens mee gesmeten worden bij het vervoeren van de bagage, op deze manier houd je je kinderwagen dus intact. Is je kindje nog heel klein, zorg er dan wel voor dat je buggy een ligstand heeft. Tegenwoordig zijn er veel verschillende soorten buggy’s. Voor advies over een geschikte buggy voor jouw kindje, raden wij je aan om langs één van onze winkels te komen.
 2. Heb je een huis gehuurd? Vergeet dan je babyfoon niet.
 3. Speelgoed voor onderweg: de wagenspanner, activiteitenspelletjes en kinderboeken.
 4. Huur je op locatie een auto? Check dan van tevoren of je ook een kinderautostoel kan huren. Zo niet, neem dan zelf je autostoel mee!
 5. Ga je naar een warm land? Vergeet –naast eventuele inentingen- niet een zalfje mee te nemen tegen de jeuk van insectenbeten en een muskietennet.

Heb je alles in huis? Wij wensen jullie alvast een fijne vakantie toe!

dit vind jij vast ook leuk!

3 Comments

 • Reply
  Rio
  16 mei 2016 at 11:03

  Misschien nog wel fijner dan een buggy en inderdaad op de foto: een draagdoek of draagzak. Dan ben je echt flexibel ook op de plaatsen waar je de buggy misschien wat minder makkelijk kan gebruiken zoals een bezoek aan een dorpje met veel trapjes of een zandpaden.

  • Reply
   Draag mama
   17 mei 2016 at 19:09

   Dan wel een ergonomische drager! Dus géén minimonkey, baby Björn of Chicco 😉

 • Reply
  Feik
  22 mei 2016 at 13:33

  Hier zou ook de buggy thuis blijven en de draagzak en draagdoek mee. Scheelt zo’n gesjouw trappetjes op en af. Maar wel ergonomisch idd.

 • laat hier je reactie achter!