Steun SOS Kinderdorpen en geef een kindje een veilig thuis


Wereldwijd zijn er veel kinderen die aandacht en zorg van familie missen. Zij hebben geen papa of mama en staan er vaak helemaal alleen voor. Al enige tijd werken wij daarom samen met SOS Kinderdorpen, omdat wij zoveel mogelijk van deze kinderen willen helpen. Jij kunt deze kindjes helpen door van 9 t/m 22 oktober jouw aankoopbedrag met 1 euro te verhogen in al onze Prénatal winkels. 

Twee jaar geleden werd baby Moses gevonden in een openbaar toilet in Yamoussoukro, Ivoorkust; hij was pas twee maanden oud en ernstig verwaarloosd. SOS Kinderdorpen ving hem direct op en onder de liefdevolle zorg van zijn SOS moeder en omringd door zijn SOS broertjes en zusjes, groeide Moses uit tot een gezonde, sterke en vrolijke peuter.

“Moses vindt het heerlijk om te worden omringd door zijn nieuwe familie. Mijn moederhart smelt als ik zie wat een speciale band de kinderen nu al met hun nieuwe broertje hebben en hoe makkelijk hij zich voor ons openstelt. Moses heeft geluk gehad, maar wij ook met de komst van dit heerlijke mannetje. “

Zonder liefde kan een kind niet groeien

Kim-Lian van der Meij is sinds 2016 ambassadeur van SOS Kinderdorpen. De missie om kinderen een liefdevolle familie te geven ligt dicht bij haar hart. “Als moeder weet ik hoe belangrijk het is dat kinderen een stabiele en liefdevolle plek hebben om op te groeien, in een familie waar ze onbezorgd kind kunnen zijn. Dat gun je toch ieder kind?” Benieuwd hoe het er in een SOS familie aan toegaat? Kim-Lian en Jan draaiden een dag mee in het SOS kinderdorp Skopje.

Geen enkel kind mag alleen opgroeien

1 op de 10 kinderen – wereldwijd 220 miljoen kinderen – groeit op zonder de zorg van een liefdevolle familie. Dat brengt de emotionele, fysieke en mentale ontwikkeling en dus de toekomst van een kind ernstig in gevaar. Daarom voert SOS Kinderdorpen internationaal campagne #NoChildAlone Hiermee vraagt SOS Kinderdorpen aandacht voor het recht van kinderen om in een liefdevolle familie op te groeien. Dit betekent:

  • warme en onvoorwaardelijke zorg van tenminste één volwassene,
  • een thuis waar de fysieke en emotionele veiligheid van het kind wordt gewaarborgd,
  • en voldoende middelen voor zaken als: gepaste voeding, woongelegenheid en onderwijs.

Hoe kan je precies helpen?

Na het grote succes van vorig jaar slaan wij samen met SOS Kinderdorpen weer onze handen ineen om ervoor te zorgen dat nog meer kinderen een liefdevol thuis krijgen. En daarbij hebben wij jullie hulp hard nodig!

In de periode van 9 t/m 22 oktober kun je in alle Prénatal winkels jouw aankoopbedrag met bijvoorbeeld €1,- verhogen. Hierdoor breng jij je steun uit aan SOS Kinderdorpen! Vraag ernaar bij één van onze medewerkers of bij de kassa.

Waar draagt jouw €1 aan bij?

De opbrengst wordt gebruikt om de 79 kinderen in SOS kinderdorp Yamoussoukro een liefdevol en veilig thuis te geven. Iedere dag weer rekenen deze kinderen op de zorg van hun SOS moeder. Eten, drinken, scholing, kleding, medische zorg, boeken en het onderhoud van de familiehuizen. Met jouw bijdrage maken we het verschil. #NoChildAlone

Wil je nu al kinderen zoals Moses helpen? Kijk hier hoe je dit kan doen.

geen reacties

laat hier je reactie achter!