Featured

Steun SOS kinderdorpen: een fijn thuis voor alle kindjes

Op bovenstaande foto zie je Nargis met haar familie

Wereldwijd zijn er veel kinderen die het geluk en de liefde van een familie niet kennen. Zij hebben geen papa of mama die voor ze zorgt. Of ze groeien in zware leefomstandigheden op, waarin hun ouders hen niet het liefdevolle en veilige thuis kunnen geven wat elk kind nodig heeft. Omdat ieder kind een liefdevol thuis verdient, werken wij al enige tijd samen met SOS Kinderdorpen. Jij kunt jouw steentje bijdragen door van 14 t/m 27 mei jouw aankoopbedrag met 1 euro te verhogen in al onze Prénatal winkels. 

De kinderen van Ershad Nagar, de sloppenwijk van Dhaka, groeien op in zware en soms gevaarlijke omstandigheden. Ze kunnen niet naar school of spelen met vriendjes omdat ze  moeten werken om bij te dragen aan het gezinsinkomen. Zelfs een dagelijkse maaltijd of schoon drinkwater is niet vanzelfsprekend. Als je geen kind kan zijn, hoe ziet je toekomst er dan uit? Ook de toekomst van de kinderen van Nargis, een jonge moeder uit deze sloppenwijk, staat op het spel. Nargis:

“Mijn man is gehandicapt en kan daardoor niet werken en voor onze familie zorgen. Ik zou graag meer willen werken, maar met de zorg voor onze jongste zoon en mijn man en de andere huishoudelijke taken is dat lastig. Onze oudste zoon werkt daarom en zorgt met zijn inkomen voor de familie. Eigenlijk zou hij naar school moeten, maar dat kunnen we niet betalen. Onze dochter zit wel op de basisschool, maar daarna stopt het. Ik ben bang voor haar veiligheid als ze niet meer naar school kan; de omgeving hier is gevaarlijk. Voor onze jongste zoon zal het niet heel anders zijn.”

Het is een vicieuze cirkel waar, met jouw hulp, een einde aan kan komen!

Elk kind een familie, elk kind een toekomst

Wereldwijd groeit 1 op de 10 kinderen op zonder een veilig en liefdevol thuis. Dit brengt de  ontwikkeling van een kind en daarmee zijn toekomst ernstig in gevaar. Voor deze kinderen zet SOS Kinderdorpen zich in, want geen een kind zou alleen mogen zijn, #nochildalone.

De vicieuze cirkel kan doorbroken worden door kwetsbare families (of families die dit nodig hebben) te steunen en versterken, zodat zij voor hun kleintjes kunnen blijven zorgen en bij elkaar kunnen blijven. SOS Kinderdorpen geeft kinderen zonder familie of  met een onveilige thuissituatie een nieuw thuis binnen een SOS familie. Zo kunnen ook zíj zich ontwikkelen tot volwassenen die voor zichzelf kunnen zorgen en voor de mensen om hen heen. Want, jong geleerd is oud gedaan.

Hoe kun je precies helpen?

Na het grote succes van vorig jaar slaan wij samen met SOS Kinderdorpen weer onze handen ineen om ervoor te zorgen dat nog meer kinderen een liefdevol en veilig thuis krijgen. En daarbij hebben wij jullie hulp hard nodig!

In de periode van 14 t/m 27 mei kun je in alle Prénatal winkels jouw aankoopbedrag met bijvoorbeeld €1,- verhogen. Hierdoor breng jij je steun uit aan SOS Kinderdorpen! Vraag ernaar bij één van onze medewerkers of bij de kassa.

Waar draagt jouw €1 aan bij?

De opbrengst wordt gebruikt om ruim 200 kwetsbare families in de sloppenwijk Ershad Nagar in Dhaka te steunen en versterken. SOS kinderdorpen helpt ouders zodat ze de zorg en bescherming van hun kinderen kunnen blijven dragen. Met jouw bijdrage kunnen de kinderen naar school en krijgen de families toegang tot de juiste medische zorg, schoon drinkwater en voedsel. Om zelfredzaamheid te realiseren worden jongeren en zorgdragers opgeleid zodat ze een baan kunnen vinden. #toekomst #nochildalone

dit vind jij vast ook leuk!

geen reacties

laat hier je reactie achter!