life & love winacties zwanger

4 juni: hét Opa & Oma cadeaupakket

4 juni is het Opa & Oma dag, hét moment om je ouders een bedankje te geven voor de oppas-uurtjes – óf om te vertellen dat zij binnen een paar maanden opa en oma zullen worden. 🙂 En omdat ook wij fan zijn van de allerliefste opa’s en oma’s, geven wij dit opa en oma cadeaupakket weg!

“Pap, mam – jullie worden opa en oma!”; vast één van je meest bijzondere herinneringen. Die verbaasde blikken vergeet je nooit meer! Hoe heb jij jullie zwangerschap bekend gemaakt bij jullie ouders? Laat het weten of zien in een reactie op Facebook of onder deze blog en maak kans op hét opa & oma ‘survivalpakket’!

cadeautjes voor opa & oma
In dit opa en oma cadeaupakket vind je…

Prénatal buggy 1 stand groen

Nijntje denim campingbed

Dirk Draak knuffel

I love oma romper

Opa is de allerliefste t-shirt

I love opa & I love oma mok

I love opa & I love oma sleutelhanger

I love oma sokjes

Slaap lekker uiltje voorleesboek

En natuurlijk dé Prénatal badeendjes 😉

Iets voor jouw ouders of ken jij een opa & oma die dit cadeaupakket verdienen? Laat in je reactie op Facebook of onder deze blog weten hoe jij jullie zwangerschap hebt bekend gemaakt aan opa & oma en maak kans.

Of ben jij nog op zoek naar een leuk cadeautje voor Opa & Oma-dag op 4 juni? Klik hier om allerlei leuke cadeautjes te bekijken in onze webshop of kom langs in één van de Prénatal winkels.

17 Comments

 • Reply
  Martine Banken
  1 juni 2016 at 20:51

  Mijn schoonouders kwamen op de koffie. Dus… koffie op tafel… SPeculaas op tafel, heerlijke chocolaatjes erbij. Roze en Blauwe flikken.
  Schoonpa neemt een speculaasje en eet het heerlijk op zonder wat te zeggen. “Lekker” zegt mijn schoonmoeder. “Ziet er leuk uit, of wil je soms wat vertellen” zegt ze met een lach. Dus wij lachen terug en knikken daarna “Ja” …. AAAAHHHHH klinkt het ineens… Totaal overrompeld door haar eigen grapje 😉
  Natuurlijk helemaal blij en inmiddels al bijna een jaar trotse opa en oma van ons kereltje!

 • Reply
  Suus
  1 juni 2016 at 21:01

  Opa en oma wonen in Canada. Tijdens een Skype gesprek draaide ik de tablet naar de echofoto. Ze had het niet helemaal door. Vervolgens zei ik: zit je? En toen vertelde we het. Vervolgens zag je de iPad door de lucht heen gaan en toen opa deze weer gevangen had zag je haar dansend door de kamer. Daarna kwam het besef dat ze er niet bij zouden zijn en kwamen de tranen. Ze hadden nooit verwacht nog van hun zoon opa en oma te worden en hoewel ze zover weg wonen sturen ze kado en Skypen we.

 • Reply
  Mylene Pot-Oosterkamp
  1 juni 2016 at 21:13

  Wij kwamen er pas met 3 maand achter dat ik zwanger was. Heel erg bijzonder en uniek, want mijn zus en ik waren samen zwanger. Zij is een maand later dan ik bevallen. Wij zijn naar mijn ouders gereden, met taart. Natuurlijk de vraag of we wat te vieren hebben. Waarop wij natuurlijk konden vertellen dt we zwanger waren. Daarbij is mn moeder meegeweest naar mn eerste echo, waar ons wondertje al 12 weken was. Mijn moeder is kraamverzorgster en heeft ook bij ons gekraamd. Echt een supertijd! Ze hebbeb zoveel voor ons betekend, daarom verdienen zij dit opa en oma pakket!

 • Reply
  Jasmijn Naomi
  1 juni 2016 at 21:14

  ??? Na lang wachten konden we eeeeindelijk de liefste opi and omi die we voor ons prinsesje konden wensen, verrassen met ons geweldige nieuws. Dit was tegelijkertijd de gender reveal. We gebruikte een rode ballon met “boy?” en “girl?” op elke zijde met daarin de roze “baby” confetti van @prenatal. De ballon moesten ze lek prikken en het was hilarisch. Mijn vader snapte de roze kleur van de confetti alleen niet helemaal, boog naar voren om de confetti eens nader te bestuderen en vroeg “oke, het is dus een baby maar watvoor baby?” Mijn moeder lag helemaal dubbel zoals je kunt zien en haar reactie “Gijs!!! Het is ROZE!” ..ach ja een beetje traag maar daar mag je opa voor zijn ??? het is hem vergeven. Mijn ouders staan echt altijd voor ons klaar en steunen ons door dik en dun, als iemand zo’n opa en oma cadeau pakket verdiend zijn zij het wel..ze stellen ons altijd voorop en onze kleine meid komt nu al niets tekort door hen ondanks dat ze deze zomer nog geboren moet worden dus ik zou ze heeeeeel graag hiermee in het zonnetje zetten! ?
  PS: de bijhorende foto staat onder het Facebook bericht

 • Reply
  Mama
  1 juni 2016 at 21:25

  Gisteren 12weken echo gehad dus onze dochter gaat het dit weekeind vertellen doormidden van t-shirtje met de tekst
  To do:
  ☑️ Enter the world
  ☑️ Steal hearts
  ☑️ Start talking
  ☑️ Learn to walk
  ☑️ Become a
  Big Sister

  Afwachten hoe lang het duurt voor ze het zien ?

 • Reply
  Marion van der Zee
  1 juni 2016 at 21:35

  Ik had het heel graag mijn ouders zelf willen vertellen maar de vader die het laat afweten en me dwingt tot abortus is me voor geweest. Hij stuurde mijn vader een engelse mail met het verzoek of hij me niet hiertoe kon dwingen.
  Ik zou heel graag mijn ouders na deze nare ervaring willen verrassen met iets leuks. Financieel sta ik er nu alleen voor en heb besloten om eroor te gaan. Willen jullie me helpen om met deze verrassing een nieuwe en frisse start met mijn ouders te maken zodat mijn aanstaande spruit in ieder geval een opa en oma heeft

 • Reply
  Sanne
  1 juni 2016 at 21:36

  Begin april dit jaar deed ik ’s ochtends de test. Zou ik pas een paar dagen later doen.
  Die bleek positief! Ik heb me nog nooit zo snel omgekleed, cadeautjes gepakt en naar mijn ouders gereden.
  Zij net uit bed en hadden mij niet verwacht.
  Hysterisch heb ik voor ze gestaan met een tas vol cadeautjes; ‘ MAAK OPEN, MAAK OPEN! ‘ Was alles wat ik kon uitbreken.
  Mijn vader dacht dat er een aanslag gepleegd was en had het politie-nummer al ingetoetst.
  Na alle schrik bekomen, zijn ze heel erg blij!

  Mijn moeders grootste wens komt uit. Ondanks haar ziekte en de slechte prognose is ze er nog steeds en is ze nu al de liefste oma .

 • Reply
  marina
  1 juni 2016 at 21:37

  Ik had een cadeautje voor mijn moeder ingepakt. Doe ik weleens vaker dus niet heel gek. Daarin zat een organza zakje met een armbandje met zacht roze en zacht blauwe schelpjes. Aan het organza zakje zat een plastic nepspeentje met daarbij een briefje gefeliciteerd.
  Mijn moeder moest meerdere keren vragen: “echt waar? echt waar?” en beide waren ze dolenthousiast.

 • Reply
  Samantha
  1 juni 2016 at 21:48

  Kerstavond met een cadeautje aankomen voor je (schoon)ouders en dit aan de aanstaande opa’s gegeven. Toen het cadeautje eenmaal open was, was het het boekje van Opa en Oma Pluis met achterin dit gedichtje:
  Het is hier donker, het is hier puik
  en ik zit lekker warm in mama’s buik.
  Nu ben ik aan het groeien,
  want ik ben nog maar heel klein.
  Ik vind het leuk dat jullie,
  mijn opa en oma zullen zijn.
  Jullie kunnen me nog niet horen,
  jullie kunnen me nog niet zien.
  In Augustus word ik geboren,
  “Willen jullie mij dan voorlezen uit dit boekje misschien?”
  Uiteraard was dit het beste kerstcadeau ooit voor beide!! ?

 • Reply
  Sanne van Hamersveld
  1 juni 2016 at 22:00

  Wij hebben een filmtrailer gemaakt!
  https://youtu.be/SQUfTR28Ac4

 • Reply
  Eva van Dijk
  1 juni 2016 at 22:06

  Hier hebben opa en oma heel lang gewacht om nog een X opa en oma te worden, door ons. Toen het dan eindelijk zover was, moest dat natuurlijk op speciale wijze bekend gemaakt worden. Mijn man was jarig en daarom uiteten geweest met ons allen. In de steakhouse roepen ze om als er een jarige is, met toeters en bellen en ijstaart en “vuurwerkfontijn” komen ze dan naar je tafel. Iedereen dacht dat dat ging gebeuren voor de jarige. Maar wij hadden wat anders afgesproken met de bediening. ? drukke restaurant werd stil omdat de muziek werd gestopt en luid door de microfoon klonk …. En …. worden weer opa en oma. En met toeters en bellen kwam de ijstaart aan, netzoals het gegil van de tantes en tranen van opa en oma. Dat is nu ongeveer een jaar geleden. En wat zijn ze trots. Vooral op de vrijdagen want dan is het altijd opa en oma dag voor onze Mila. De liefste die ik ken.dus die verdienen zo’n verrassingpakket !

 • Reply
  Sabine
  1 juni 2016 at 22:20

  We hadden voor alle opa’s en oma’s de rompertjes I love oma, I love opa van de prenatal gekocht en het boekje oma en opa Pluis. Lijkt nog als de dag van gister dat we het vertelde en nu zit mijn verlof er bijna op en gaan opa en oma oppassen.

 • Reply
  Elma
  1 juni 2016 at 22:20

  Ik ben zwanger en opa’s en oma’s hebben nog geen idee!! Mijn vader komt net uit het ziekenhuis na kantje boord een heftige hartstilstand te hebben overleefd. Hij lag nog op de hartbewaking toen ik ontdekte dat ik zwanger ben! Dus het wordt extra bijzonder en emotioneel om hem te mogen vertellen dat hij opa gaat worden. We wachten nog even tot hij de emoties wat beter aan kan en dit pakket zou ontzettend leuk zijn om de boodschap mee over te brengen!

 • Reply
  Marjolein groenewald
  2 juni 2016 at 06:57

  Toen wij erachter kwamen dat ik zwanger zou worden zou ik ook eigenlijk geopereerd moeten worden aan mn ogen.
  Die week had ik een gesprek bij de anestesist. Mn moeder gaat altijd mee naar die bezoeken en ook nu.
  Omdat mn vader op zakenreis was wilde wij wachten totdat hij thuis zou zijn met vertellen.
  Ik dacht dat ik gewoon naar de afspraak kom gaan zonder te vertellen dat ik zwanger was.
  Alleen bij het gesprek in het ziekenhuis werd er mij een vragenlijst gegeven die ik moest invullen. Daar stond oa op of ik zwanger was. Uhhhh…
  Ik kan niet liegen, dus ik moest toch ja invullen.
  Ik begon te huilen en te wijzen naar die vraag.
  Mn moeder snapte er even 2 sec niets van, maar al snel viel het kwartje.
  Zaten we daar, allebei te huilen. Iedereen in die ruimte dacht dat ik het zoo erg vond dat ik geopereerd moest worden ;).
  Mn vader heb ik toch ook maar gebeld om het te vertellen. Die liep ergens alleen en zei alleen maar.. Oo meissie toch.
  Zo had ik het niet helemaal voorgesteld :).
  Achteraf kunnen we er wel om lachen.

 • Reply
  Margit Tromp
  2 juni 2016 at 07:18

  1 dag nadat ik het wist hadden we de verjaardag van mijn zusje. We hadden besloten om nog niks te zeggen. Maar dit was wel erg lastig. Maar toch gelukt.
  Paar weken later op mijn moeders verjaardag heb ik haar haar cadeautje in een rompertje met de tekst ‘ Ik heb de leukste Oma & Opa!’
  Mijn moeder kon het niet geloven en werd erg emotioneel. Zo lief!
  Hetvzou geweldig zijn om het opa en oma pakket te winnen voor mijn moeder. We hebben daar nog niet zoveel spulletjes staan voor mijn kleine draak, maar ze heeft dan ook twee huizen (waaronder vakantiehuisje). Het zouberg fijn zijn als we dit pakket winnen voor in hun vakantiehuisje. Dat scheelt dan een hoop gezeul.

 • Reply
  Wendy
  2 juni 2016 at 12:46

  Het mooie nieuws dat mijn man en ik een kindje verwachten was natuurlijk voor beide opa’s en oma’s fijn nieuws. Niet alleen omdat het het eerste kleinkind wordt voor zowel mijn ouders als mijn schoonouders, maar vooral omdat onze beide families een behoorlijk heftig jaar achter de rug hebben. Mijn vader bleek darmkanker te hebben en moest een zeer zware operatie ondergaan, gevolgd door zware chemokuren. Vervolgens bleek in de week dat we ontdekten dat ik zwanger was dat mijn schoonvader een zeer zeldzame vorm van kanker heeft waar geen medicijnen tegen bestaan. Een zware en verdrietige tijd dus, waarin het ondanks alles mooi en fijn was om ook goed nieuws te kunnen vertellen. Fantastisch om te zien hoe blij iedereen was! Het is vooral bijzonder om te zien (en te voelen) hoeveel liefde en geluk ons kindje nu al brengt, terwijl hij er nog niet is. We kijken met z’n allen uit naar zijn komst, en hopen met alle opa’s en oma’s enorm van hem te gaan genieten, voor hoe lang of kort dat ook mag zijn, ons kindje krijgt geweldige, dappere opa’s en oma’s!
  Ik gun hen dan ook zeer een leuke verrassing.

 • Reply
  Larissa
  2 juni 2016 at 14:21

  Helaas dit niet kunnen doen?
  Ik heb 2 miskramen gehad waaronder een buitenbaarmoederlijke.
  We bleven volhouden en hopen dat het de 3e poging wel goed ging. Na 1 week overtijd te zijn en steeds een negatieve zwangerschaptest belde ik de huisarts dat ik me heel onzeker hierover voelde. Mocht volgende dag komen en heb een bloedtest gedaan voor de hcg waarde. Elkde dag belde ik of de uitslag er was en steeds was het er nog niet. Na 1 week en 1 dag belde eindelijk de huisarts op terwijl ik aan het werk was.
  De uitslag was binnen en mijn hcg waarde waren zo weinig dat hij dacht dat ik weer een buitenbaarmoederlijke zwangerschap had. Helemaal kapot en verdrietig naar huis gegaan en met mijn partner overlegd of ik dit mijn ouders moest gaan vertellen.
  Dit deden we omdat ze vorige keer ook voor een verassing stonden toen ik diezelfde dag nog geopereerd werd. Zo vertelde ik ook dat ik de volgende dag een afspraak had bij de gynaecoloog om te kijken hoe of wat.

  En wat denk je wat er op het beeld verscheen een klein puntje dat in de baarmoeder zat. Vol ongeloof stuurde ik de echofoto door waar dat op te zien was. En zo wisten me ouders dat ik zwanger was.

  Had het graag nog effe voor me gehouden en het op een onwijs leuke manier willen vertellen… helaas verliep dit anders dan gepland.

 • laat hier je reactie achter!