Nieuws: ondanks de crisis blijft cadeautjes geven een feest!

Persbericht

Ondanks de crisis blijft cadeautjes geven een feest!

Amersfoort, 12 december 2013 | Op cadeautjes voor de allerkleinsten wordt ondanks de crisis niet bezuinigd, stelt Prénatal aan de hand van een online onderzoek naar cadeaugeefgedrag onder bijna 4200 jonge moeders en cadeaugevers. Bijna de helft van de respondenten geeft aan dat zij net zoveel aan zwangerschaps-, kraamcadeaus en cadeaus voor de eerste verjaardag  uitgeeft als een paar jaar terug. Een op de zeven moeders geeft zelfs aan méér te besteden aan cadeaus dan een paar jaar terug.

Opa’s en oma’s besteden het meest
Kleding, cadeaukaarten, speelgoed en knuffels zijn de populairste cadeaus om te geven voor de geboorte van een baby. Ongeveer de helft van de ondervraagden geeft daar per cadeau ongeveer twintig euro uit. Opa’s en oma’s geven opvallend hoog bedrag uit aan de (aankomende) kleinkinderen; maar liefst meer dan vijfenzeventig euro.

Leuk gegeven: een op de twee moeders geeft aan een cadeau voor zichzelf te kopen tijdens de zwangerschap. Het populairste moment om een cadeau te geven is de kraamweek, op de voet gevolgd door de eerste verjaardag van het kindje.

Persoonlijk
Met de opkomst van de webshops is het verrassend dat bijna driekwart aangeeft nog altijd het liefst naar de winkel te gaan voor een kraamcadeau of cadeau voor een kleintje. Alle moeders en cadeaugevers, geven hun cadeau persoonlijk. Cadeaumanden worden ook steeds populairder. Fans geven aan dat zij het leuk en ook makkelijk vinden om een cadeaumand te geven. Maar ook het zelf samenstellen van een cadeaumand wordt steeds populairder.

geen reacties

laat hier je reactie achter!