Jouw geluk kun je delen met Moeders voor Moeders


Wist je dat in Nederland maar liefst één op de zes stellen te maken krijgt met vruchtbaarheidsproblemen? Waarschijnlijk ken je hier in je omgeving ook voorbeelden van en weet je dat dit vaak veel verdriet met zich meebrengt. Samen met Moeders voor Moeders kun jij hierbij een handje helpen. Lees hieronder hoe andere mama’s to-be hun geluk hebben gedeeld en hoe zij dit ervaren.

Debby
Bij mijn 1e zwangerschap heb ik vol trots meegedaan met Moeders voor Moeders en riep daarna: “Nooit weer, elke keer die verplichting, pff…” Bij nummer 2 heb ik toch weer netjes deelgenomen. Want ja, het is toch voor een goed doel. Maar het zou wel de laatste keer zijn. Tot ik onverwachts voor de 3e keer zwanger werd. Zonder enige twijfel mezelf weer aangemeld. Ik vond het vreselijk haha, maar toch weer netjes gedaan. En nu zit ik in mijn laatste week van nummer 4! Ik vind het best een gedoe en moet mezelf soms ook echt even moed inspreken. Maar waar gaat het over. Die paar weken zijn zo voorbij en het is voor een goed doel. Daarom zamel ik gewoon voor de 4e keer in. Een vijfde kind zal er niet komen, maar alles is met liefde opgevangen om andere vrouwen te kunnen helpen. Nou, op naar woensdag! Mijn allerlaatste ophaaldag. Ik hoop dat ik veel vrouwen heb geholpen in al die jaren. Dames, succes!

Jessica
Ik ben met 6 weken begonnen aan Moeders voor Moeders, en heb tot en met de 16 weken meegedaan. In het begin dacht ik “pff, hoe lang nog?”, maar als je dan gaat nadenken waarom je meedoet, zet je gewoon door. Ik ben namelijk zelf zwanger geworden via IUI. Dankzij de dames die vóór mij hebben meegedaan heb ik nu een kleintje in mijn buik. Tijdens mijn deelname heb ik zoveel mogelijk opgevangen, maar vooral de ochtend- en avondurine. Alle beetjes helpen. Ik vertel tegen iedereen die zwanger is dat ze mee kunnen doen met Moeders voor Moeders, zodat er meer vrouwen geholpen kunnen worden en hun wens mogen vervullen. Ik wens iedereen die mee gaat doen heel veel succes en namens mij “bedankt!”.

Hoe het werkt
Moeders voor Moeders zamelt urine in van pril zwangere vrouwen. Uit deze urine wordt het hCG-hormoon gewonnen dat vervolgens wordt verwerkt in geneesmiddelen die worden gebruikt bij vruchtbaarheidsbehandelingen. Je kunt je aanmelden voor deelname vanaf het moment dat je weet dat je zwanger bent tot en met de 11e week van je zwangerschap. Meedoen kan vanaf de 6e tot en met de 16e week. In deze periode bevat je urine namelijk het meeste hCG-hormoon! We kunnen ons voorstellen dat dit een beetje ingewikkeld klinkt, maar dat is het gelukkig niet. Zodra je je hebt aangemeld bij Moeders voor Moeders, komt er daarom een informatrice langs. Zij vertelt je alles over dit initiatief en hoe jij hieraan kunt bijdragen. Als je eenmaal meedoet wordt jouw urine elke week thuis afgehaald door een anoniem busje.

Heb jij ook meegedaan aan Moeders voor Moeders of ben jij nu dankzij de hulp van andere mama to-be’s in verwachting van een kleintje? Laat het weten in een reactie!

12 Comments

 • Reply
  Manon Klijn Velderman
  17 april 2016 at 12:23

  Uiteraard mee gedaan met moeders voor moeders!
  Inmiddels 24 weken zwanger van ons eerste kindje.
  Een traject van 3 kaar achter de rug en uiteindelijk ontzettend dankbaar dat we bij de 2de IVF poging toch zwanger bleken te zijn van ons eerste wondertje.
  Geen moment over na hoeven denken. Super dat er zoveel mensen mee doen die het voor ons mede-mogelijk hebben gemaakt om zwanger te kunnen worden!

 • Reply
  Marenka
  17 april 2016 at 13:24

  Na drie jaar proberen eindelijk zwanger van de eerste. 31 weken alweer! Er is nooit twijfel geweest om mee te doen met moeders voor moeders. Ik ben uiteindelijk op de “normale” manier zwanger geraakt, maar voor stellen die het toch niet lukt heb ik met alle liefde iedere druppel verzameld. Ik vond het ook een mooi alternatief voor bloed doneren wat in deze maanden natuurlijk niet mag.

 • Reply
  Andrea
  17 april 2016 at 13:28

  Zeer zeker meegedaan aan moeders voor moeders. Wij moesten het via het traject icsi doen dus toen ik zwanger was direct aangemeld… kon mij een week later weer afmelden want ben toen met spoed geopereerd aan een buitenbaarmoederlijke zwangerschap. Half jaar later weer zwanger via icsi en direct weer aangemeld. Zoveel mogelijk geprobeerd op te vangen en dat is gelukt. Met in mijn achter hoofd dat ik dit zelf mee kon maken door behulp van al jullie vrouwen en dat ik zelf ook een steentje kon bijdragen aan dit mooie doel!! Wij zijn weer in de running voor een volgend icsi kindje en als dat hopelijk mag lukken doen wij weer gewoon MEE!!!!

 • Reply
  Lucia
  17 april 2016 at 16:44

  Ik heb beide zwangerschappen mee gedaan. Wij weten heel goed hoe het is om die kinderwens te hebben en het maar niet lukt. Na 4 jaar iui.icsi is het ons gelukt om zwanger te raken. We zijn in 2012 trotse ouders geworden van onze dochter Noa. Na een jaar wouden we het graag nog een x weer proberen en na 2 jaar icsi en 3 behandeling is het ons bij de laatste poging weer gelukt. We zijn trotse ouders geworden van onze zoon Luka en dochter Senna. Helaas is Senna 4 dagen later overleden aan de NEC. Maar ik begrijp dat dit heel belangrijk is voor mensen die ook in het zelfde schuitje zitten. En ik vond het niet meer dan normaal om ook met moeders voor moeders mee te doen. Ik hoop dat iedereen het gegunt is om zwanger te raken.

 • Reply
  Charill
  17 april 2016 at 20:55

  Moeders voor Moeders, ik wist niet waar ik me precies voor had aangemeld. Ik wist alleen maar dat ik het moest doen. Ik zelf ben via icsi zwanger geworden van mijn prinsesje. Ze is het mooiste wat me ooit is overkomen! Dat maakt me tevens zo dankbaar voor Moeders voor moeders. Hoe zwaar die weken wel niet voor me waren, ik werd zo misselijk van de geur. Ik moest vol blijven houden, want zo hebben er ook moeders voor mij volgehouden. Dus dank jullie wel! Ik doe het zo nog een keer.

 • Reply
  renate
  17 april 2016 at 21:22

  Via mijn eigen moeder (die zelf ook 4x mee heeft gedaan) ben ik bij moeders voor moeders terecht gekomen. Na wat uitleg wou ik hier heeel graag aan meedoen. Na een gezellig gesprek met een mevrouw die hier langs kwam had ik er helemaal zin in… Tot ik de flessen ging halen in het begin ging het nog wel maar na een tijdje werd ik een heel misselijk van de geur die uit de fles kwam(van bepaalde luchtjes werd ik echt heel misselijk) ook al rook je bijna niks. Maar toch met het idee voor wie je het doet in je achterhoofd toch netjes alle weken afgemaakt. En ik zou het zo weer doen!!!

 • Reply
  Maria
  18 april 2016 at 00:36

  Bij de eerste zwangerschap woonden wij zo klein dat iedereen die binnen kwam de flessen zou zien en omdat we dat niet wilden heb ik niet meegedaan. Maar na de positieve zwangerschapstest van de tweede heb ik mij direct aangemeld. Ik moest de flessen zelf naar inleverpunt brengen, dat was minder prettig. Maar toch heeft dat me niet weerhouden. Wij hadden het geluk heel makkelijk zwanger te worden. En ik hoop dat ik hierdoor iemand anders heb kunnen helpen.

 • Reply
  Gerdi Oonk
  17 oktober 2017 at 23:19

  Ik heb ook bij beide zwangerschappen meegedaan al vanaf een week of 6. Gewoon omdat het een kleine moeite is en omdat ik andere vrouwen ook een zwangerschap gunde. Als ik op deze manier kon bijdragen deed ik dat graag.

 • Reply
  Ilona
  18 oktober 2017 at 10:22

  Zelf was ik zwanger van de 1e terugplaatsing in onze 2e ICSI. Direct aangemeld bij MvM al vond ik dat erg spannend. Ik was nog maar zo pril zwanger en we hadden er zo lang op gewacht. Ik wilde het niet aan de grote klok hangen. Maar juist vanwege onze eigen situatie vond ik het mijn plicht om mee te doen. De buurvrouw had het al gelijk door toen ze de flessen bij de achterdeur zag haha. Maar ze heeft niets gezegd en rustig gewacht tot we het nieuws zelf vertelden.

 • Reply
  berdien
  18 oktober 2017 at 21:54

  bij alle 2 de zwangerschappen mee gedaan
  het is een kleine moeite en je kan er zoveel vrouwen mee helpen ik ben zelf zwanger geworden met iui en icsi

 • Reply
  Bertie
  20 oktober 2017 at 08:25

  Ik had mij opgegeven, maar het bleek al snel dat ik geen geschikte kandidaat was. Ik woonde in een appartement waardoor ik het niet voor mn deur kon neerzetten. Volgens de regels mocht ik dan niet het kratje beneden neerzetten. Erg jammer en ook slecht.

 • Reply
  Tamara
  31 oktober 2017 at 20:39

  Bij mijn 1e zwangerschap meegedaan omdat ik elke vrouw gun om moeder te worden niet voor iedereen is het makkelijk om zwanger te worden♡ nu zwanger van de 2e doe nu weer mee

 • laat hier je reactie achter!