baby Featured life & love mijn bump diary zwanger

MEET HANNEKE: verschillen tussen je 1e en 2e zwangerschap

Hanneke van Zessen (30) is zwanger van haar tweede kindje en is uitgerekend in november. Ze schrijft verschillende blogs en heeft vandaag haar eerste video gemaakt. Hieronder een kleine update van haar zwangerschap so far.

Verschillen tussen je eigen zwangerschappen

Voor dit blog ben ik bij mezelf te rade gegaan: wat zijn de verschillen tussen een 1e en 2e zwangerschap? Want in principe zou je zeggen, de weken duren even lang, de baby groeit ongeveer even hard en de totaal verwachte lengte van je zwangerschap is nog steeds 40 weken. Toch is het voor veel vrouwen anders, de 2e of 3e keer. Ik probeer bij mezelf uit te zoeken waar ‘em dat in zit en maakte daarover deze video. En ik ben heel benieuwd of ‘ie herkenbaar is.Zwanger in de tropische hitte

Deze week ben ik 24 weken zwanger van onze tweede zoon. In november ben ik uitgerekend! Volgens de laatste controle heeft hij het prima naar z’n zin in mijn buik, maar met die bloedhitte buiten deze week is het voor ons zwangere mama’s best wel pittig. Ik doe ’t ook maar rustig aan en ga als mijn zoontje ’s middags een tukkie doet zelf ook even lekker slapen. Tenzij ik aan het werk ben natuurlijk, maar daar zit ik in de airco. Normaal gesproken ben ik echt niet vies van een dagje in de zon en geniet ik er enorm van, maar ik merk dat m’n lichaam nu snel zweterig en verhit is. Genoeg drinken en toch maar in de schaduw zitten dus.

In de speeltuin
Baby wordt sterker

De baby wordt echt sterker! Steeds duidelijker laat ‘ie van zich horen. Ik kom nu op het punt dat ik dus door hem eraan herinnert word dat ik zwanger ben, mocht ik het even vergeten zijn. De verloskundige zei deze week dat je vanaf nu de baby elke dag een keertje moet voelen, als dat niet zo is moet je meteen aan de bel trekken. Ben trouwens nog steeds erg snel buiten adem, en had geen idee of dat aan een eventuele verslechterde conditie ligt, of toch puur aan de zwangerschap. Bij de verloskundige is mijn ijzer gecheckt en die bleek aan de lage kant. Dus, groene groente, Roosvicee ferro, rundvlees en Floradix-druppels inslaan. Over een paar dagen laat ik bloed prikken, hopelijk is het dan hersteld.

Eerste video
Merk jij een verschil tussen je 1e of 2e/3e/4e zwangerschap? Wat is de belangrijkste les, die jij geleerd hebt en die je wil toepassen mocht je ooit weer zwanger worden?

geen reacties

laat hier je reactie achter!