baby Featured fun home

De leukste nijntje boeken op een rijtje!

nijntjeboekenplank
Wij kunnen nooit genoeg krijgen van nijntje, want zeg nou eerlijk: iedereen houdt van nijntje! Kindjes maken in hun eerste levensjaar een enorme sprong in hun ontwikkeling. Het leerproces van een baby lijkt bijna automatisch te gaan, maar als ouders is het belangrijk om deze ontwikkeling positief te beïnvloeden! Dat kan door je kindje voor te lezen, uit de leuke nijntje boeken die wij op een rijtje zetten.  

Voorlezen stimuleert de taalontwikkeling van een kindje. Niet alleen op gebied van spreken, maar ook voor lezen. Door samen met je kindje een boekje te lezen, zorg je ervoor dat je op speelse wijze interesse in boeken op wekt. Je kindje ontwikkelt een grotere woordenschat, want kindjes vinden niks leuker dan mama en papa napraten. Én daarnaast daagt een boek een kind uit om nieuwe dingen te ontdekken.

Knisperboekje – nijntje speelt buiten

Nijntje gaat lekker buiten spelen: een stukje wandelen naar de eendjes, naar de speeltuin met vader pluis en samen met haar vriendinnen overgooien met de bal. En wat doet nijntje in de speeltuin? Ontdek het samen met je kindje in dit onwijs leuke knisperboekje!

2016-11-09-15_41_20-blogpost-prenatal-compatibiliteitsmodus-word
Nijntje stoffenboek – wie ben jij?

Nijntje komt heel veel diertjes tegen in dit zachte boekje. Samen met je kindje kun kijken wie er bij het blauwe labeltje staat, wie bij het gele labeltje staat en ga zo maar door! Het is een lekker dik stoffen knisperboek met belletjes, labeltjes en een spiegel. Samen met je kindje kun je op ontdekkingstocht!

2016-11-09-15_38_24-blogpost-prenatal-compatibiliteitsmodus-word
Badboekje – nijntje gaat naar zee 

Dit kleine badboekje heeft een handvat zodat kleine kinderen het makkelijk zelf overal mee naartoe kunnen nemen. Maar het leukste is natuurlijk om ermee in bad te spelen! Nijntje houdt ook van water. Kijk maar wat ze doet en ziet aan zee. Als extraatje zit er een rammelaar in het boekje verwerkt!

2016-11-09-15_43_37-prenatal-het-leukste-baby-speelgoed-en-cadeaus-online-kopen-_-prenatal-nl-k
Nijntje in de dierentuin

Nijntje gaat naar de dierentuin en ziet heel veel dieren. Ze mag ook nog op de rug van een grote schildpad zitten. Lees met je kleintje alle leuke avonturen die Nijntje beleeft in de dierentuin.

2016-11-09-15_45_52-prenatal-het-leukste-baby-speelgoed-en-cadeaus-online-kopen-_-prenatal-nl-k
Nijntjes geluidenboek – wat hoor je nijntje?

Luister mee wat nijntje hoort op een dag in dit vrolijke geluidenboek. Bij het opstaan kraait de haan en gaat de wekker af. Welk geluid maakt de koe en herkent je kindje de fietsbel? Zing mee met het nijntje lied en droom weg bij het slaapliedje op de laatste pagina. Er is genoeg te horen in dit boek vol met geluidjes. Een echte aanrader!

2016-11-09-15_48_57-prenatal-het-leukste-baby-speelgoed-en-cadeaus-online-kopen-_-prenatal-nl-k
En krijgt je kindje na al deze boeken nog steeds geen genoeg van voorlezen? Dan is er ook nog is een onwijs leuk voorleesverzamelbundel voor peuters!

Hoi-hoi wat fijn verzamelbundel

Naast de voorleesverhalen en versjes is er eindeloos veel te ontdekken op de vele zoek- en kijkplaten. Al nijntjes oude en nieuwe kinderboekvriendjes zijn erbij, zoals Kikker, Jip en Janneke, Kleine Beer, Superguppie en Vos en Haas.

2016-11-09-15_56_15-prenatal-het-leukste-baby-speelgoed-en-cadeaus-online-kopen-_-prenatal-nl-k
Door het voorlezen van boeken kun je je kind voorbereiden op belangrijke en nieuwe gebeurtenissen in zijn of haar leven. Het is een goede manier om dingen bespreekbaar te maken. Over elk onderwerp is wel een boekje te vinden.

Is jouw kindje gek op voorlezen? Laat ons weten welk nijntje boek jouw kindje het leukste vind!

dit vind jij vast ook leuk!

geen reacties

laat hier je reactie achter!