Prenatal

Een kijkje in de kindermode-keuken van Sweet Petit

Sweet Petit is hét merk voor modebewuste baby’s en peuters, en ook de komende herfst en winter is de collectie weer helemaal hip. Wie zitten er achter al deze fashionable baby- en kindermode? Designers Dick en Alinda vertellen hoe het er achter de schermen aan toe gaat.

5 Fashionvragen

Waar doen jullie inspiratie op voor de Sweet Petit collectie?

Alinda: “Net als ontwerpers voor volwassen kleding, kijken ook wij naar catwalk trends, gaan we beurzen af en houden we Instagram, en andere social media kanalen, goed in de gaten. Wat zijn de nieuwe silhouetten? Wat voor vormen worden belangrijk?”

Dick: “Tegenwoordig moet je als merk razendsnel inspelen op trends. Doordat alles online gebeurt, wordt een trend veel sneller opgepikt dan tien jaar geleden. Daar spelen wij op in door te zorgen voor een super actuele collectie.”

Wat maakt een kledingstuk écht Sweet Petit?

Alinda: “Wij onderscheiden ons door geen standaard baby- en kindermode te ontwerpen, maar echt de modellen en silhouetten van nu te gebruiken. Dat kan niet voor álle stukken in de collectie, maar juist de combinatie van een basic legging met een hip jurkje maakt het uniek. Daarnaast zijn de details mooi afgewerkt en zoeken we altijd naar kwaliteitsstoffen. Ook blijft het natuurlijk babykleding: het moet comfortabel zijn.”

Daarover gesproken: niks zo vervelend als een kledingstuk dat niet lekker aan- of uitgaat. Testen jullie de kleding op echte dreumesen?

Dick: “Jazeker. Alle kleding wordt vooraf eerst getest op baby- en peuterpoppen. Als we dan nog twijfelen, komen de échte testmodellen erbij: dit zijn collega’s met jonge kinderen, bijvoorbeeld. Die krijgen samples van de nieuwe collectie mee naar huis en dan horen we daarna graag de op -en aanmerkingen.”

En dan voor alle kleine modeprinsen- en prinsessen: welk kledingstuk mag komend seizoen echt niet ontbreken in de collectie?

Alinda: “De aankomende collectie van Sweet Petit vindt haar inspiratie outdoor. Veel winterse breisels in speelse colourblocks.
De key-items van het seizoen zijn o.a. een teddy bodywarmer en een gebreide jurk met plooien. Voor de jongens een gebreid broekje met ‘afneembare’ bandjes, de sweater met geometrische all-over print en een reversible sweater in streep. Voor zowel jongens als meisjes geldt: laagjes, laagjes, laagjes!”

Bekijk vanaf 20 augustus de nieuwste collectie van Sweet Petit in de winkel of shop online via prenatal.nl/sweetpetit

Loading

Meer artikelen over Babykleding

Veilig in de zon…hallo UV-bescherming!

Hoe jouw zomer er ook uit gaat zien, het zonnetje komt je tegemoet! Komende zomer brengen we extra veel tijd door in de tuin;...

Lees meer

Hoe kleed ik mijn baby aan in het voorjaar?

Iets wat (aanstaande) ouders vaak nog wel een beetje lastig vinden aan een lentebaby is; hoe kleed je ze aan? Met een winterbaby is...

Lees meer

Tips bij het kopen van kleding voor je kleintje

Een hip pakje, een zacht mutsje: er is weinig leuker dan de allereerste kleertjes shoppen als je zwanger bent. Maar terwijl je zo’n mini-broekje...

Lees meer