baby

De belevenissen van je kind op de kinderopvang in beeld

Het is maandagochtend 08.00 uur en je bent met je zoontje of dochtertje op weg naar het kinderdagverblijf. Eenmaal aangekomen vertel je de pedagogisch medewerker dat er geen bijzonderheden zijn en dat jullie een goed weekend hebben gehad. Je geeft hem of haar nog
een kus en vertrekt snel naar je werk. En de dag van je kind begint. Maar wat maken kinderen
nu allemaal mee op het kinderdagverblijf? Als ouder weet ik dat het heel fijn is om op de hoogte gehouden te worden van de belevenissen van je kind. Maar hoe doen we dat?!

Een dag vol belevenissen

Wanneer jij je eerste kopje koffie op het werk inschenkt, hebben de meeste kinderen al diverse gebeurtenissen en avonturen achter de rug. Met een beetje pech zet je kindje zijn eerste stapjes. Speelt hij de hele dag riddertje met een denkbeeldig vriendje. Of heeft een watergevecht in de tuin. Het is daarom fijn als de medewerkers van de kinderopvang je vertellen wat je kind heeft meegemaakt. Als ouder wil je natuurlijk alles weten over wat er die dag is gebeurd.


Op de hoogte via de app

Veel kinderdagverblijven gebruiken een schriftje waarin ze de dagelijkse gebeurtenissen van je kind opschrijven. Bij Partou gaat het anders. Als ik ouders voor de eerste keer ontmoet, kan ik met trots vertellen over onze open en eerlijke manier van communiceren middels de Mijn Kind app. Via deze app sturen we ouders foto’s en berichtjes over de belevenissen van hun kind. Je ziet dan welke ervaringen je kindje opdoet, met welke vriendjes hij speelt en het plezier dat ze samen maken. Bij baby’s laten we weten hoelang ze slapen, hoeveel milliliter melk ze drinken en hoeveel luiers met ontlasting er zijn geweest. Op deze manier krijg je een goed beeld van wat er zich afspeelt op de kinderopvang.

Een beeld zegt veel meer dan…

Ouders vertellen mij regelmatig dat ze erg blij zijn met de foto’s en berichtjes. Zo is het net alsof ze de dag van hun kindje een beetje meebeleven. Het bekende gezegde Een beeld zegt meer dan duizend woordengaat hier volledig op. Een foto van het lachende snoetje van je kind terwijl hij met andere kindjes aan het spelen is, zegt zoveel meer dan alleen een tekst bericht. Ouders kunnen ook zelf reageren op de foto’s en de verhaaltjes. Doorgeven dat je zoontje of dochtertje de volgende dag niet naar de opvang komt of iets later aanwezig is, is ook mogelijk met de app.

Persoonlijk contact

Ik vind het persoonlijke contact nog steeds erg belangrijk. Ik vind het fijn en noodzakelijk om te weten wie de ouders van ‘mijn’ kinderen zijn. Daarnaast wil je soms iets met ze overleggen. Bij het ophalen van de kinderen probeer ik de ouders altijd even te spreken. Ik vertel ze dan hoe de dag van hun zoontje of dochtertje eruitzag en waar nodig meld ik bijzonderheden. Helaas is dit niet altijd mogelijk. Aan het einde van een werkdag is het soms erg druk op de opvang. En ouders hebben dan niet altijd de tijd om te wachten. Gelukkig hebben ze dan gedurende de dag al wel één of meerdere appjes met verslagen en foto’s van mij gekregen.

Partou kinderopvang

Partou kinderopvang heeft ruim 300 vestigingen in Nederland. Bij Partou is elke dag bijzonder. Een knuffel, een lief woordje, samen muziek maken of met z’n allen buitenspelen, maakt dat geen dag hetzelfde is. Maar Partou heeft nog veel meer te bieden. Zo helpen we baby’s met hun motorische ontwikkeling, ontdekken peuters hun talent tijdens een dans- of judoworkshop en ontpoppen bso-kinderen zich tijdens een filmfestival tot ware Hollywoodsterren. Ontdek meer Partou!

 

 

dit vind jij vast ook leuk!

geen reacties

laat hier je reactie achter!