erop uit Featured tips zwanger

HANNEKE SHOPT: 3 babyuitzet tips!

Processed with VSCO with f2 preset

37 weken! Sinds een tijdje ben ik – Hanneke van Fitte vrouwen – met verlof en we zijn ons nu echt aan het voorbereiden op de komst van onze babyzoon. Omdat het ons tweede kindje is, hebben we natuurlijk al veel in huis. De kinderwagen, maxi-cosi, een wiegje/co-sleeper… het zijn allemaal dingen die je tijdens je eerste zwangerschap koopt. Dan ben je rustig een hele zaterdag op pad om de allerbeste en mooiste kinderwagen uit de kiezen. Te gek, maar bij een tweede is er veel minder te shoppen. Toch werd het tijd de bekende babychecklist er bij te pakken, want bepaalde dingen moet je gewoon in huis hebben om een klein, kwetsbaar baby’tje te verzorgen.

Ik kwam op de volgende items die ik nog moest aanschaffen. De een wat minder urgent dan de ander, trouwens 😉 Van een fris, nieuw dekentje voor de co-sleeper, thermometers, een verzorgingstas tot mutsjes voor de eerste periode.

Ik vond het fijn en overzichtelijk om zo veel mogelijk in één keer te kopen, dus met mijn man en zoon op pad. Een paar rondjes door de winkel met mijn checklist en met een prachtige buit én een opgelucht gevoel weer richting huis. Deze items zijn voor mij trouwens onmisbaar. Ik heb ze oneindig vaak gebruikt tijdens de zwangerschap, kraamperiode en eigenlijk nu nog steeds. Dit zijn mijn aanraders!

1. Een voedingskussen

Hij staat lang niet op alle babyuitzetlijsten, maar persoonlijk vond ik ‘m onmisbaar. Al tijdens de zwangerschap, als de buik groeit, is ie heerlijk om mee te slapen. Tussen je benen, in je rug, langs je buik: het kussen kan alle kanten op. Als je baby er eenmaal is kun je hem gebruiken tijdens het voeden (borst of fles) en met een aankleedkussenhoes eromheen is het een prachtig ‘bedje’ waar je je baby even op kan leggen.

2. Een draagzak- of doek

De voordelen van dragen, op welke manier dan ook, zijn talloos. Het is gezellig, praktisch en is goed voor de band tussen moeder en kind. Als je een goede drager hebt, zit de baby in de ‘kikkerhouding’, dus met z’n beentjes open. De beweging van het lopen schijnt goed te zijn voor de ontwikkeling van z’n spieren. Dicht bij jou kan baby de wereld fijn ontdekken. Ik heb mijn zoontje heel wat kilometers rondgedragen en zal dat bij deze nieuwe baby zeker ook weer doen!

3. Aankleedkussen hoezen

Naast dat je deze hoezen kan gebruiken waarvoor ze gemaakt zijn, als -jazeker- aankleedkussenhoes, zijn ze multi inzetbaar. Ik gebruikte ze ook ook als hoeslaken voor de wieg én de kinderwagen! Als je daar een stuk of vijf van hebt is het wel handig. Daarnaast kunnen ze dus als hoes dienen om het voedingskussen voor een alternatief ‘bedje’.

Tijdens mijn strooptocht door de Prénatal heb ik trouwens gefilmd. Bekijk hieronder de beelden!

dit vind jij vast ook leuk!

geen reacties

laat hier je reactie achter!