16 Weken Zwanger

Share on Pinterest
Deel dit met je vrienden
Submit

Week 16 – Ik voel iets!

Je kleine zwaait, schopt en zwemt er op los in je buik. Hoe zorg je dat het nieuwe hormoon progesteron (verrassing!) zo min mogelijk overlast veroorzaakt? En kun je de baby al voelen?  

Ben je nét van het hCG hormoon af, komt er een nieuw hormoon om de hoek kijken. Dit keer heet het progesteron. Een belangrijk hormoon dat er niet voor niks is, maar ervoor zorgt je baarmoeder verslapt en niet samentrekt. Zo kan je buik ongestoord verder groeien. Helaas verslapt progesteron niet alleen je buik, ook je darmen gaan er iets minder hard door werken. En dat kán zorgen voor verstoppingen. Wat kun je doen? Niet zo veel, behalve genoeg vezelrijk voedsel eten zodat je darmen lekker bezig blijven. Veel leuker is het dat je jouw baby misschien al een klein beetje kan voelen. Maak je geen zorgen als dit niet zo is, het kan nog weken duren en komt vaak – zoals met veel dingen waar je erg naar uitkijkt – op een onverwachts moment. Midden in de nacht bijvoorbeeld. Zodra het zover is, weet je het meteen, dat beloven we.

Tips in week 16:

  • Shop-tip: heb je andere kinderen? Dit is een goed moment om hen te vertellen wat er allemaal in je buik gebeurt. Er is ook een leuk boekje om samen te lezen.
  • En dan de babykamer… Heb je al een idee? Bij ons vind je veel inspiratie om bij weg te dromen.
  • Als kersverse ouders komt er een hoop op je af: wist je dat je bij ons kunt shoppen met een personal shopper? Je krijgt dan advies op maat. Meld je aan voor de VIP-Night via onze website.

Hoe ervaar jij deze week van je zwangerschap? Of heb je tips voor andere mama’s voor deze week?  Deel je reactie onderaan de pagina!

SLUIT JE AAN BIJ DE GROOTSTE MOMMY COMMUNITY

GENIET MEE VAN ALLE PASGEBOREN KLEINTJES

ONTDEK HET NIEUWE PRENATAL MAGAZINE

DOWNLOAD JOUW GRATIS UITZETLIJST

jouw shopping tips in week 16

Voer het broertje of zusje

Het eerste pakje

Prenatal Blije Momentjes kaarten!

Baby’s eerste knuffel

geen reacties

laat hier je reactie achter!